18 Nisan 2024 Perşembe

PSAKD 2 Haziran'dan sonra oturma eylemine başlıyor

PSAKD yaptığı yazılı açıklamada derneğin tutuklu yöneticileri için 2 Haziran'dan sonra her Cumartesi günü saat 14.00'te oturma eylemi yapacaklarını duyurdu.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), yaptığı açıklamada oturma eylemine başlayacaklarını duyurdu. OHAL ve KHK'lar ile yüzlerce siyasetçinin tutuklandığını, yüz binlerce kişi hakkında gözaltı işleminin yapıldığını ve hayatın her alanında gerici, anti-demokratik faşizan uygulamaların yerleştirildiği bir dönemden geçildiğinin altı çizilen açıklamada, PSAKD Sarıyer Şube Başkan Zeynep Yıldırım'ın yüzde 80 engelli raporu olan Haydar Yıldırım, Mersin şubenin eski yönetici ve üyeleri, Genel Başkan yardımcısı Erol Yeter ve Erzincan şube üyelerinin haksız hukuksuz bir şekilde aylardır hapishanede tutulduğu belirtildi.
 
Gözaltılar ve tutuklamalarla Alevilerin esir alınmak istendiği vurgulanan açıklamada, Alevilerin yıllardır barış ve demokrasiyi savunduğu ve bundan asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, tutuklanan PSAKD yöneticilerinin serbest bırakılması talep edildi.
 
Aleviler üzerindeki baskılara son verilmesi çağrısında bulunan PSAKD, "Üzerimizdeki baskı ve yıldırma politikalarına son verin. Zulüm edebilirsiniz, zorluklar yaşatabilirsiniz, ama asla bizi teslim alamayacaksınız ve bilinmesini istiyoruz ki bizler yoldaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Bizim zalime verecek tek bir canımız dahi yok. Bu nedenle Erol Yeter, Haydar Yıldırım başta olmak üzere tutuklu bulunan tüm canlarımız serbest bırakılana kadar mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz" diye belirtti.
 
Açıklamada, PSAKD, Alevi kurumları ve demokrasi güçlerinin 2 Haziran'dan itibaren her cumartesi saat 14:00'te Galatasaray Lisesi önünde yapılacak oturma eylemine katılım çağrısı yapıldı.