20 Nisan 2024 Cumartesi

Prof. Ersoy görevden alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cem Ersoy, "dekan ile uyumlu çalışamadığı" iddiasıyla görevden alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cem Ersoy, "dekan ile uyumlu çalışmama" iddiası ve hakkında açılmış disiplin soruşturması bulunması gerekçeleri ile üç yıl olan görev süresi bitmeden görevden alındı.

Aralık 2022'de Bilim Akademisi asli üyesi olarak seçilen Prof. Dr. Ersoy, 2 Ocak 2022 tarihinden bu yana görevdeydi. Karar, Mühendislik Fakültesi dekanlığını vekaleten yürüten Rektör yardımcısı ve Makine Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez tarafından verildi. Rektör Naci İnci tarafından Mühendislik Fakültesi dekanlık görevine vekaleten atanan Sönmez, aynı zamanda Öğrenci İşleri Dekanı olarak da görev yapıyor.

Prof. Dr. Ersoy'un yerine Prof. Dr. Fatih Alagöz bölüm başkanlığına vekaleten atandı. Bilgisayar bölümüne yeni bir bölüm başkanı seçmek için 15 gün süre verildi.

Öte yandan Mühendislik Fakültesi Dekanlığı için yasaya uygun bir şekilde Yükseköğretim Kurumu'na (YÖK) gönderilen üç adaylık liste Eylül 2021'den bu yana bekletiliyor. Dekanlık pozisyonu yaklaşık iki yıldır "vekaleten" yürütülüyor.