2 Mayıs 2024 Perşembe

Poyraz'ın ailesi katil ve azmettirenler hakkında suç duyurusunda bulundu

HDP İzmir İl binasına yönelik 17 Haziran günü faşist Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın anne ve babası, katliamı gerçekleştiren Gencer, yardım edenler, azmettiriciler, istihbari eksiklik ve ihmal sorumluluğu bulunanlar ile polislerden şikayetçi oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yönelik 17 Haziran'da faşist Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz ve babası Abdülillah Poyraz, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi.

Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi'ne giden Poyraz ailesi, Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer, azmettiriciler, yardım edenler ve katliam saldırısına müdahale etmeyen polis ve amirleriile istihbari eksiklik ve ihmal sorumluluğu bulunanların yargılanması için suç duyurusunda bulundu.

ANNE: KATİLDEN, YÖNETENLERDEN, POLİSDEN ŞİKAYETÇİYİM
Savcılıkta ifade veren anne Fehime Poyraz, "Adalet yerini bulsun, katilden de polislerden de davacıyız. Katil elini kolunu sallaya sallaya gitti, Deniz'i katletti. Onu yönetenlerden de polislerden de katilden de şikayetçiyim" dedi.

BABA: KATLİAMDAN POLİSİN DE YÖNETENLERİN DE HABERİ VAR
Baba Abdülillah Poyraz ise saldırıyı anlatarak, "Şikayetçiyim, katilin yakasını bırakmam" dedi. Olay yerinde bulunan bütün polislerden şikayetçi olan baba Poyraz, şunları söyledi: "Polis katliamı biliyordu. Polisin parmağı da var. Katil aşağıya iniyor, polis elini omuzuna atıyor. 'Abicim senin ismin ne' diyor. Ben o polisten şikayetçiyim. Katliamdan polisin de polisi yönetenin de haberi var."

HDP'nin Kürt, Türk, laz, Çerkes, Ermeni, Yahudi bütün halkların partisi olduğunu söyleyen baba Abdülillah Poyraz, "HDP'yi kapatmak için bu oyunu yaptılar. Barışa karşı yapıldı. Biz her zaman barış diyoruz, kan dökülsün istemiyoruz. Herkes bunu bilsin ki Türkiye'ye barış gelecek" diye konuştu.