24 Nisan 2024 Çarşamba

Portakal Plastik işçilerinin uyarı eylemleri devam ediyor

Portakal Plastik fabrikasında yetki alan Petrol-İş sendikasının patron tarafından tanınmaması üzerine işçilerin TİS ve sendikal hakları için başlattıkları uyarı eylemleri artarak devam ediyor.

Kocaeli'de bulunan Portakal Plastik Üretim Pazarlama A.Ş. fabrikasında patronun yetki sahibi Petrol-İş Gebze Şubesi'ni tanımaması sonrası işçiler, sendikal hakları için uyarı eylemlerini sürdürüyor.

Petrol-İş'in fabrikada örgütlenerek 27 Mayıs 2022'de yetkiyi alması sonrası patronlar sadece 2 kez sendikayla toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmesi yaptı. Patron daha sonra sendikayı tanıma ve TİS konusundaki sözünden cayarak işçilere sendikadan bağımsız, keyfi bir ücret artışı teklifinde bulundu. İşçilerin talepleri, enflasyon oranında artı yüzde 30 zam, sosyal haklar ve maaş ikramiyelerinin verilmesi. Patronun sendikayı tanımamasına tepki gösteren işçiler, fabrikada uyarı eylemlerini artırarak devam ettiriyor. İşçiler, son olarak fabrika içerisinde "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganıyla yürüyüş düzenledi.