12 Mayıs 2024 Pazar

Polyak Madencilik'te patlama: 45 maden işçisi yaralandı

İzmir'in Kınık ilçesindeki Polyak Madencilik'te dün akşam saatlerinde göçük meydana geldi. Grizu patlaması sonucu yaşanan kısmi göçük yaşandı. Maden sahasında yaşanan patlama sonucu 45 işçi yaralandı.

İzmir'in Kınık ilçesinde faaliyet yürüten Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.'ye ait maden ocağında dün akşam saatlerinde göçük meydana geldi. Maden ocağında meydana gelen patlama sonrası oluşan kısmi göçükte 45 işçi yaralandı.

Grizu patlaması sonucu yaralanan işçilerin birçoğunda yanıklar oluşurken, işçiler birbirine yardım ederek kendi olanaklarıyla dışarı çıktı.

YARALI MADEN İŞÇİSİ ANLATTI
Yaşananları anlatan yaralı maden işçisi Engin Kılıç, "Hiçbir şey anlayamadık, saniyelik bir olaydı ve bir anda patlama sesi geldi. Ondan sonra arkadaşlara yardımcı olduk. Çıkarabileceğimiz kadarını çıkardık. Sonra fark ettim ki bende yaralıyım. Onlarla beraber kendimizi dışarı attık. Önceliğim arkadaşlarımdı. Ben ilk başta yaralandığımı fark etmemiştim. Arkadaşlarım yaralı olduğu için onların yardımına koşturdum daha sonra kendimde de yaraların olduğunu fark ettim, ancak durumu benden daha kötü olanlar vardı, onlara yardım etmeyi tercih ettim. 15 dakika içerisinde dışarı çıktık. Diğer arkadaşlar da yanık dereceleri biraz daha fazlaydı. Benim kaşımda bir yarılma meydana geldi dikiş attılar. Yüzümde patlamanın etkisiyle yanıklar oluştu. Buna şükür diyoruz. Çok şükür can kaybımız yok" dedi.

SENDİKACILAR VE AVUKATLAR KINIK'A GİTTİ
Maden işçilerinin yaralandığı grizu patlamasının ardından Bağımsız Maden-İş Sendikası yöneticileri, Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum bölgeye gitti. Sendikacılar ve avukatlar kurtarma çalışmaları ve yaralı işçiler hakkında bilgi alarak sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarla bilgilendirme yaptı.

Grizu patlamasının yaşandığı maden ocağındaki yaralı 45 işçi çıkarılarak, 18'i Kınık, 6'sı Bergama ve 21'i Soma Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı Polyak Madencilik'te yaşanan grizu patlamasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Soruşturmayla ilgili iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.