20 Mayıs 2024 Pazartesi

Polisten Boğaziçili öğrencilere işkence

Tutuklu bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden ikisine kampüs otoparkında ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünde işkence yapıldı.
12 Nisan'da gözaltına alınıp tutuklanan iki Bogaziçi Üniversitesi öğrencisine Kuzey Kampüs karşısındaki otoparkta ve İstanbul Emniyet Müdürülüğünde işkence yapıldığı ortaya çıktı. 
 
Öğrencilerin avukatları Sema Özdemir ve Metin Sezgin, müvekkilleriyle hapishanede yaptıkları görüşmenin ardından iki öğrencinin maruz kaldığı işkenceyi yazılı açıklama ile duyurdu.  
 
Açıklamada, "12.04.2018 tarihinde kampüsten gözaltına alınıp 14.04.2018 günü tutuklanan biri Ekonomi diğer Sosyoloji bölümünde okuyan iki öğrenci; cezaevi görüşmesinde, hem Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsün karşısındaki otoparkta (Bu otoparkın ekspres işkencehaneye dönüştürüldüğünü başka mağdurların anlatımlarından da biliyoruz) hem de Vatan'da ağır dayağa ve küfürlü aşağılamaya maruz kaldıklarını beyan ettiler" denildi.  
 
Açıklamada, iki öğrencinin İstanbul Emniyet Müdürlüğünde farklı zamanlarda ikişer defa yüzleri duvara dönük ve çıplak halde, 15-20 dakika boyunca "çök-kalk"a tabi tutuldukları belirtildi. Açıkklamaya göre, yine çıplak halde kaba dayak işkencesine maruz kalan öğrencilere sürekli küfür ve hakaretlerde bulunuldu. Polisler, "Afrin'i ..., burada da sizi ...!" ve "Şehitlerimizi sevmiyor musunuz ... çocukları?" gibi küfürler savurdu. Öğrenciler, hekim muayenesine polislerin müdahale ettiklerini de anlattı.
 
Avukatlar Özdemir ve Sezgin, müvekkillerinin yaşadığı insanlık dışı muamele ve işkenceye karşı suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.