29 Haziran 2024 Cumartesi

Polis şikayet etti Şenyaşar'a dava açıldı

Polisin şikayeti üzerine Emine Şenyaşar hakkında dava açıldı. İlk duruşma 5 Kasım'da görülecek. 

Adalet arayışını sürdüren Emine Şenyaşar'a bir dava daha açıldı. 7 Ekim 2022'de Urfa Adliyesi önündeki nöbet eylemi sırasında anne ve oğlunun duvara astıkları "Şenyaşar ailesi için adalet, herkes için adalet" pankartının polisler tarafından sökülmesine verilen tepkiye dair de dava açıldı.

Söz konusu olayda, Ferit Şenyaşar pankartın sökülmesine karşı çıktığı için darp edilmişti. Anne Şenyaşar ise, oğlunu darp eden polislere tepki göstermişti. Olayın ardından Ferit Şenyaşar, polisler hakkında "Kanuna aykırı emir vermek", "Kamu görevini kötüye kullanma", "Kasten yaralama", "Tehdit" suçlarından Urfa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Melike Ayyıldız adlı polis de anne Emine Şenyaşar hakkında "hakaret" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından Urfa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ferit Şenyaşar'ın suç duyurusunda henüz bir adım atılmazken, polisin suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturma tamamlandı.

Savcı, Emine Şenyaşar hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak, iddianame hazırladı. İddianamede, polisin çektiği görüntüler delil olarak yer aldı. İddianamede, polis Melike Ayyıldız'ın aldığı "hafif doku zedelemesi" raporuna da yer verildi. İddianamede Şenyaşar'ın "görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasından 6 aydan 3 yıla, "hakaret" suçlamasından ise 3 aydan 2 yıla kadar değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep edildi.

İddianame, Urfa 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 5 Kasım'da görülecek.