8 Mayıs 2024 Çarşamba

Polis şiddetine uğrayan Baykara'ya dayanışma ziyareti

İdil'deki evine polis baskınında şiddete maruz kalan 8 aylık hamile Hatice Baykara'yı HDP, İHD, ÖHD ve Barış Anneleri'nden oluşan bir heyet ziyaret etti.

Şırnak'ın İdil ilçesindeki evine baskın düzenleyen polislerin silah dipçiği ile darp ettiği 8 aylık hamile Hatice Baykara, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP İlçe Örgütü, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) yöneticileri ile Barış Anneleri Meclisi üyeleri tarafından ziyaret edildi.

HDP'li vekil Nuran İmir, geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu Hatice Baykara ve ailesine Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile partilerinin Kadın Meclisi'nin selamlarını iletti.

Bölgede yaşanan ev baskınlarında benzer uygulamaların yaşandığı söyleyen İmir, HDP Yerel Yönetimler üyesi Rojbin Sevil Çetin'in evine yapılan baskın sırasında köpekli işkenceye maruz kaldığını hatırlattı.

HDP Milletvekili İmir, Baykara'ya şiddet uygulayanlar cezalandırılıncaya kadar olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN
Ziyaretten ve gösterilen dayanışmadan duydukları memnuniyeti dile getiren Hatice Baykara ve ailesi ise sorumlularının cezalandırılmasını istedi, yaşadığı şiddetin sorumlularının yargılanması için mücadele edeceklerini kaydetti.