26 Nisan 2024 Cuma

Polis, Servet Turgut'un taziyesini bastı

DTK, HDP ve DBP heyeti, helikopterden atılan ve önceki gün yaşamını yitiren Servet Turgut'un taziyesine katıldı. Polis taziye evini basarak konuşmaları engelledi.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk,  HDP milletvekilleri Muazzez Orhan, Hüda Kaya, Murat Çepni ve Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Van İl Eşbaşkanı Öznur Bartın, HDP il ve ilçe yöneticileri, helikopterden atılan ve önceki gün yaşamını yitiren Servet Turgut'un taziyesine katıldı.

Okunan duaların ardından Demokratik İslam Kongresi (DİK) Eşsözcüsü ve HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya konuştu. Kaya'nın konuşması sırasında polis Jinnews ile Mezopotamya Ajansı muhabirlerinin haberi takibi yapmasını engelledi. Gazetecileri taziye evinden çıkarmak isteyen polise tepki gösteren Van Mileltvekili Muazzez Orhan'a bir polisin "Çıngar çıkartma" demesi dikkat çekti.

POLİS VE HDP'LİLER ARASINDA TARTIŞMA
Yaşanan tartışmada polis, taziyenin devam etmesi durumunda gözaltı yapacaklarını söyledi. Bunun üzerine HDP'liler ile polis arasında sert tartışma yaşandı. Aydeniz, "İnsana saygınız olsaydı taziyeye böyle girmezdiniz. Duaya saygısı olanlar buraya silahlı giremezler. İslamiyet'e de dine de saygısızsınız" dedi. Polis ise aileye, "Taziyeyi derhal bitirin" dedi. Ardından HDP'liler tekrar taziyede oturmaya devam etti.

Yaşanan gerginliğe Servet Turgut’un kızı, “Babamız öldü yeter” diyerek tepki gösterdi. 

Taziyede gergin bekleyiş devam ediyor.