2 Mayıs 2024 Perşembe

Polis Mersin'de hasta tutsak eylemini engelleyemedi

Mersin'de bir araya gelen Barış Anneleri İnisiyatifi ve TJA, hasta tutsakların bir an önce bırakılarak tedavilerinin yapılmasını istedi. Kadınlar, polisin engellemelerine rağmen zılgıt ve sloganlarla yürüdü. 

Barış Anneleri İnisiyatifi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine ilişkin Çocuk Parkı'nda yapmak istediği açıklamaya izin verilmemesi üzerine İstiklal Caddesi'nde bir araya geldi.

Hapishade katledilen tutsakların fotoğraflarının taşındığı eylemde, "Emê tecridê bişkînin û jiyané azad bikin" pankartı açıldı.

Barış Annesi İnisiyatifi üyesi Emine Eren, hapishanelerde yaşanan ölümlere değinerek, hasta tutsakların tedavisinin yapılması için bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. Eren, "Öcalan ve tutuklular üzerindeki tecrit kaldırılsın. Son süreçte 7 arkadaşımızın cenazesi cezaevinden çıktı. Artık yeter" dedi.

Annelerin tecridi kabul etmediğini belirten Eren, "Artık cezaevlerinde cenazelerin çıkmasını istemiyoruz" diye belirtti. Eren, "Barzani'ye de KDP'ye de sesleniyoruz. Cenazelerini isteyen annelerin taleplerini yerine getirilsin. Artık yeter. Barış anneleri adına sesleniyorum, savaşa karşıyız" diye konuştu.
 
Açıklamadan sonra Barış Anneleri, tüm engellere rağmen slogan atarak yürüdü. HDP İl Örgütü'ne kadar yürüyen kitle, zılgıtlar eşliğinde "Bijî berxwedana zîndana", "Jin, jiyan, azadî" ve "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" sloganları attı.