17 Mayıs 2024 Cuma

Polis işkencesine ilişkin açıklama

Yolgın ailesine yönelik polis işkencesine ilişkin açıklama ÖHD Mersin Şubesi, Valiliğin üstünü örttüğü işkencenin takipçisi olacaklarını kaydetti. 

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi'nde yaşayan Yolgın ailesinin evine 29 Aralık 2021 tarihinde Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Şube polislerince baskın düzenlendi. Evde yapılan aramanın ardından yanlış adrese baskın yaptığı anlaşılan polislerle tartışan İsmail ve Serhat Yolgın, gözaltına alındı ve işkence gördü.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi, İsmail ve Serhat Yolgın'ın gördüğü işkenceye dair şube binasında basın toplantısı düzenledi. İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri ile çok sayıda avukatın katıldığı toplantıda, açıklamayı ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı avukat Hoşyar Sarıyıldız yaptı.

Sarıyıldız, adres karışıklığından kaynaklı soruşturma ile herhangi bir ilgisi olmayan Yolgın kuzenlere baskın yapıldığını, akabinde darp edildiklerini söyledi. Evi basılan İsmail Yolgın ve Serhat Yolgın'ın arama neticelendikten sonra evlerine girmek istemeleri üzerine, aramayı yapan polisler tarafından işkenceye maruz kaldıklarını ifade eden Sarıyıldız, "Yolgın kuzenler önce aramanın yapıldığı evin önünde, daha sonrasında bindirilmiş oldukları polis aracında ve son olarak da götürüldükleri emniyetin kamerasız bir odasında saatlerce sistematik bir şekilde fiziksel ve psikolojik işkenceye maruz kalmışlardır" dedi.

İsmail ile Serhat Yolgın'ın maruz kaldıkları işkenceden dolayı baygınlık geçirdiğini belirten Sarıyıldız, Polis işkencesine ilişkin açıklama Yolgın ailesine yönelik polis işkencesine ilişkin açıklama ÖHD Mersin Şubesi, Valiliğin üstünü örttüğü işkencenin takipçisi olacaklarını kaydetti.