19 Mayıs 2024 Pazar

Polis, Boğaziçi ile dayanışmak isteyen öğrencileri gözaltına aldı

Güney Kampüs'te LGBTİ+ bayrağı açtığı için hakkında soruşturma açılan arkadaşlarıyla dayanışmak amacıyla Kuzey Kampüsü'ne LGBTİ+ bayraklarıyla yürüyen öğrencilere polis saldırdı. Saldırı sonrası Kuzey Kampüs'te öğrenciler toplanmaya başladı; 12 öğrenci gözaltına alındı.  Boğaziçi Dayanışması, sosyal medya hesasından yaptığı paylaşımla dayanışma çağrısı yaptı. Polis dayanışmak için Bebek'ten Kuzey Kampüsü'ne yürüyen öğrencileri durdurdu. Burada öğrencileri ablukaya alan polis, öğrencileri gözaltına aldı. 

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum atanan AKP'li Melih Bulu'nun istifası için yapılan eylemlerde Güney Kampüs'te LGBTİ+ bayrağı açan öğrenci hakkında soruşturma açıldı ve ifade vermesi istendi.

LGBTİ+ BAYRAĞI TAŞIYAN ÖĞRENCİLERE POLİS SALDIRDI
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri dayanışma için LGBTİ+ bayraklarıyla Güney Kampüs'ten Kuzey Kampüsü'ne yürüdü. Bu sırada polis LGBTİ+ bayraklarını bahane ederek öğrencilere saldırdı. 4 öğrenci burada gözaltına alındı. 

ÖĞRENCİLER KUZEY KAMPÜSÜNE İTİLDİ
Gözaltına alınan arkadaşlarının derhal bırakılmasını isteyen öğrenciler Kuzey Kampüsü önünde toplanmaya başladı. Alanı ablukaya alan polis öğrencilerin önüne barikat kurdu ve saldırarak öğrencileri Kuzey Kampüsü içine itti. 

Saldırı sırasında iki öğrenci daha gözaltına alındı.

ÜNİVERSİTE GİRİŞ ÇIKIŞI KAPATILDI
Öğrenciler üniversite içine sürüldükten sonra öğrencilerin çevresi polis tarafından sarıldı. Öğrencilerin üniversite giriş çıkışı polis kalkanları ile kapatıldı. 

Öğrenciler polis ablukasını, "Zıpla, zıpla, zıplamayan polistir" ve "Polis defol üniversiteler bizimdir" sloganıyla tepki gösterdi.

12 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan gözaltına alınan öğrencilerin sayısı 12’ye yükseldi. 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Boğaziçi Dayanışması sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Boğaziçi Dayanışması, şu ifadeleri kullandı: "Tüm Boğaziçilileri Kuzey Kampüs'e çağırıyoruz. Arkadaşlarımız bırakılana kadar Kuzey Kampüs'teyiz!"

POLİS, DAYANIŞMAYA GELENLERİ ABLUKAYA ALDI
Boğaziçi Üniversitesi'nde polis sldırısı sonrası gözaltına alınanlarda dayanışma için Kuzey Kampüsü'nde öğrencilerin bekleyişi sürüyor. 

Boğaziçi Dayanışması'nın gözaltılarla dayanışmak için yaptığı çağrı üzerine Bebek'ten Kuzey Kampüsü'ne giden öğrenciler yolda polis tarafından durduruldu. 

Öğrencileri GBT kontolü yapma bahanesiyle durduran polisler, öğrencilerin etrafını ablukaya aldı. 

ÖĞRENCİDEN POLİSE TEPKİ
Etrafı ablukaya alınan öğrenciler, kimliklerinin derhal geri verilmesini istedi. Öğrenciler polise, "Yaşasın Boğaziçi direnişimiz" ve "Yaşasın öğrenci dayanışması" sloganlarıyla tepki gösterdi. 

Poils barikatının önünde konuşan öğrenciler; "İşte sizin hukukunuz bu; bu barikatı kadın katillerine değil öğrencilere kuruyorsunuz" dedi. 

Öğrenciler, darp edilerek gözaltına alındı.