20 Nisan 2024 Cumartesi

Polis Ata Sedefnur'u katletmek istedi

Sedefnur'u balkondan atarak katletmeye çalışan polis Ahmet Ata hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma savcısı Ata'nın Sedefnur'u balkondan itmeden önce katletmeye çalıştığını belirtti. Ata hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Bulunduğu evin balkonundan 9 Ocak gecesi atılarak katledilmek istenen Sedefnur Çağlar'ı yaralayan polis Ahmet Ata hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.  

Ata hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Ağır yaralanan ve uzun süre yoğun bakımda kalan Sedefnur, yaşadığı hafıza kaybı sonrası bir şey hatırlamadığını belirtmişti.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberinre; soruşturma savcısına göre Sedefnur 06.23'te aşağı düştü. 06.31'e kadar yanına kimse gelmedi. İlk gelenler de polislerdi. Yine savcıya göre Sedefnur düştükten sonra Ahmet Ata yanına gelmedi, ilk yardım için kimseyi de aramadı. Evdeki kırık bir bardakta şüphelinin parmak izinin bulunması, ifadelerindeki çelişkiler, olay anında alkollü olması ve vücudunda uyuşturucu artıklarının tespit edilmesi de dikkate alındı.

Soruşturmada görüntü kayıtları, telefonlar ve bilgisayarlar incelendi. Olaydan iki gün önce Sedefnur'un yazdığı "Bağırıp çağırdığın insanı tekrar göremeyebilirsin. Üç günlük dünyada ne yaptım ben sana, bu kadar hır gür çıkaracak ne söyledim. Beni kıskanç, manipülatif, kuruntulu bir şizofren gibi görmeye başladın" şeklindeki WhatsApp mesajı da dosyaya koyuldu. İfadelerdeki çelişkiler de göz önüne alındı.