6 Mayıs 2024 Pazartesi

Polat'tan Tez Koop-İş'e: Sendikayı işçilere bırakın

Direnişini sürdüren Murat Polat, CarrefourSA'da sendika üyeliğinin bir aldatmaca olduğunu kaydetti. Tez Koop-İş'e seslenen Polat, "İşçi sınıfına ve işçi sınıfının mücadele tarihine kara leke olarak soktuğunuz Tezkoop-İş sendikasını terk edin ve sendikayı işçilere bırakın" dedi. 

İşten atılan CarrefourSA Esenyurt Depo işçisi Murat Polat'ın direnişi sürüyor. Basın açıklaması yapan Polat, mücadele edeceğinin altını çizdi. 

"Patronsa, sarı sendika, direniş var CarrefoursA'da. İşimi geri istiyorum" yazılı pankartın açıldığı eylemde söz alan Polat, maruz kaldığı hak ihlallerini aktardı. CarrefourSA mağaza ve depo işçilerinin sendika üyesi olduğunun bir aldatmacadan ibaret olduğunu söyleyen Polat, Migros depo işçileri ve ŞOK, A101, BİM market işçilerinin  çalışma koşulları ile Carrefoursa çalışanlarının koşullarının aynı olduğunu kaydetti. 

Polat, "Depo içerisinde hijyen sorunları yaşanmakta halk ve işçi sağlığı gözetilmemektedir. İşçilerin çalıştığı makineler ve depolama koşulları hala ilkel alet ve makinelerle yapılmakta ücretlerimiz her toplu sözleşmede asgari ücretle eşitlenmeye çalışmaktadır. Mağaza çalışanı arkadaşlarım mobbinge uğramakta , hak gaspları pervasızca sendika temsilcilerinin ve sendikanın gözü önünde yaşanmakta, tacizler yaşanmaktadır. O süslü ve temiz CarrefourSA mağazalarının rafları vahşi bir sömürü ağı ile dolmakta ve mazağa ve depo çalışanı işçi kardeşlerimin hak gaspları ile sabancılar büyümektedir" dedi.

Sendikaya seslenen Polat, şöyle devam etti: "İşbirlikçilik yapmaktan vazgeçin ve en kısa sürede işçi sendikası olduğunuzun farkına varın. Patronların onlarca örgütü sendikası, odası, meslek birliği ve satın aldığı işçi sendikaları da var. İşçi sınıfına ve işçi sınıfının mücadele tarihine kara leke olarak soktuğunuz Tezkoop-İş sendikasını terk edin ve sendikayı işçilere bırakın. Ben işimi geri istiyorum beni ortaklaşa işten attırdığınız CarrefourSA ile birlikte işime iade edin .Aksi taktirde  direneceğim ve direnişimin muhatabı CarrefourSA ve Tez-Koop-iş Sendikası olacaktır."