7 Mayıs 2024 Salı

PKK Lideri Öcalan'ın avukatlarına 15'er yıl hapis istemiyle dava

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianame ile Asrın Hukuk Bürosu, TUAD ve DTK'yı hedef gösterdi. PKK Lideri Öcalan'ın avukatlığını üstlenen 7 kişi hakkında, "örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla, 7 yıl 6 aydan 15'er yıl hapis cezası istenen iddianame 33. ACM tarafından kabul edildi. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 7 kişi hakkında dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, avukatların PKK/KCK'nin "önderlik komitesi"nde yer aldığı ve 12 Eylül ile 28 Kasım 2007 tarihlerinde yapılan görüşmede Öcalan'ın talimat verdiği öne sürüldü. İddianamede Asrın Hukuk Bürosu, TUAD ve DTK hedef gösterildi. 

Talimatlar sonrası Türkiye sınırları içinde demokratik özerklik ilanında bulunulduğu, demokratik özerklik temel alınarak kurumlar kurulmasıyla alternatif devlet idaresi oluşturulduğu belirtilen iddianamede, KCK Türkiye yapılanmasıyla ilgili  sözleşme hazırlandığı, hazırlanan sözleşmenin Demokratik Toplum Konfederalizmi (DTK) sözleşmesi olarak adlandırıldığı, bu sözleşmeyle yasama, yürütme ve yargı erklerinden oluşan yapılanma oluşturduğunun bilindiği iddia edildi. 

Asrın Hukuk Bürosu ve  Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği'nin (TUAD) hedef gösterildiği iddianamede, hukuk bürosu üzerinden tutuklu örgüt üyelerine hukuki ve maddi yardım sağlandığı iddia edildi. 

Avukat Ali Maden, Baran Doğan, Cengiz Yürekli, İnan Akmeşe, Mahmut Taşçı, Mehmet Selim Okçuoğlu ve Rezan Sarıca'nın, "örgüte üye olmak" iddiasıyla 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası istenen iddiama, gönderildiği İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.