3 Mayıs 2024 Cuma

Piya Gıda'da işçiler sendikalı olduğu için işten atıldı

Esenyurt'taki Piya Gıda fabrikasında 3 işçi sendikalı olduğu için işten atıldı. İşçiler, yapılan hukuksuzluklara sessiz kalmayacaklarını belirterek, işçilerin örgütlenmekten başka bir çıkar yolu olmadığını söyledi.

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Piya Gıda fabrikasında 3 işçi, sendikalı oldukları için işten atıldı. İşçilerin üye olduğu Şeker-İş sendikası, fabrika önünde açıklama yaptı. Açıklamada, son dönemde pek çok işçinin sendikal hakları için ve sefalet ücretlerine karşı mücadele ettiği ve işten çıkarıldığına işaret edildi. Şubat ayının ikinci haftasından itibaren Piya Gıda'da da sendikalı 3 işçinin mobbinge uğradığı kaydedilen açıklamada, işçilerden ikisinin iş akdinin hukuksuzca feshedildiği, bir işçinin ise istifaya zorlandığı dile getirildi.

"Piya Gıda patronu ve onun adına hareket eden iki kişi, işçilerin sendika üyesi olduğunu duyduğu anda tehditlere başlamış, yoğun bir mobbing ve hatta iftiralara başvurarak sendika ve işçi düşmanı tavrını bütün açıklığıyla göstermiştir" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğu vurgulandı.

Piya Gıda'nın işçilerin demokratik taleplerine kulak tıkadığı ifade edilen açıklamada, işverenlerin yıllardır işçilere fazla mesai dayatarak ücretini ödemediği, pandemide işçileri çalıştırmasına rağmen sigortalarını yatırmadığı ve çalışanları düşük ücrete mahkum ettiği belirtildi.

Açıklama, şu şekilde devam etti: "Piya Gıda işvereni şunu bilmelidir ki yaptığı hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız. Bizler Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) olarak üye işçilerimizin haklarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yaşanan olay vesilesiyle bir kere daha görüyoruz ki bu hukuksuzluklara karşı işçilerin örgütlenmekten ve güçlerini birleştirmekten başka bir çıkar yolu yoktur. Bizler buradan Piya Gıda işverenine, sendikalı oldukları için atılan işçi arkadaşlarımızın işe geri alınması çağrısında bulunuyoruz. Emek ve sendika düşmanı tavrından vazgeçerek, iş barışını bozmamasını ve yasalara saygı göstermesini istiyoruz."