2 Mayıs 2024 Perşembe

Piroğlu'na açlık grevi direnişinin 68. gününde İsviçre'den destek

Sırbistan'da tutsak edilen ve Türkiye'ye gönderilmekle tehdit edilen enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılması talebiyle Zürih'te eylem yapıldı.

Enternosyanolist devrimci Ecevit Piroğlu 34 aydır hukuksuz bir şekilde Sırbistan'da tutsak ediliyor. Türkiye'ye iade edilmek istenen Piroğlu daha önce 136 gün süren açlık grevi direnişi yapmıştı. Tutsaklığının yasadışı bir şekilde devam ettirilmesi üzerine Piroğlu bir kez daha açlık grevi direnişine başladı. Eyleminin 68. gününe giren Piroğlu'nun eylemi hayati risk aşamasına ulaştı.

Türk devletinin baskıları sonucu uluslararası hukuka ve Sırbistan yasalarına rağmen rehin tutulan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılması talebiyle İsviçre'nin Zürih kentinde eylem yapıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İsviçre Komitesi tarafından Zürih'teki Sırbistan Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eyleme, HBDH bileşenleri katıldı.

Sırp devletine kendi anayasalarına ve uluslararası hukuka uyma çağrısı yapılan eylemde, Ecevit Piroğlu'nun bir an önce serbest bırakılması istendi.

Almanca ve Türkçe okunan basın açıklamasında, Ecevit Piroğlu'nun Gezi ayaklanmasının öncülerinden ve Rojava'da DAİŞ çetelerine karşı enternasyonalist mücadelenin önemli isimlerinden biri olarak vurgulandı.

ECEVİT PİROĞLU'NA SES OLALIM ÇAĞRISI
Türk devletinin iade talebinin uluslararası hukuk ve Sırbistan iç hukukunda reddedilmesine rağmen Piroğlu'nun 34 aydır Sırbistan'da rehin tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Türk İstihbarat Servisi'nin (MİT) kaçırma girişimleri, Sırbistan yerel mahkemesinin 2 defa hukuksuzca verdiği iade kararları dünya demokratik kamuoyunun, devrimcilerin eylemleri ve Ecevit Piroğlu'nun 136 gün süren açlık grevi direnişi ile boşa çıkarıldı. Şu anda hakkında hiçbir tutuklama kararı bulunmamasına rağmen Türkiye'nin baskısı ile Sırbistan hükümeti tarafından rehin tutuluyor. Bu hukuksuzluğu kırmak adına yeniden açlık grevine başlayan Ecevit Piroğlu, ikinci açlık grevinin 68. günündedir. Hayatı risk altında olan enternasyonalist devrimci Piroğlu için demokratik kamuoyunu, devrimcileri, sosyalistleri, yurtseverleri, insan hakları savunucularını ve duyarlı herkesi Ecevit Piroğlu'na ses olmaya, Sırbistan hükümetine baskı yapmaya davet ediyoruz. Ecevit Piroğlu'na özgürlük. Sırbistan bu hukuksuzluğa son ver" çağrısında bulunuldu.