27 Nisan 2024 Cumartesi

Piroğlu'dan AKP'lilere: Bu maskeyi dert eden siz...

HDP Milletvekili Musa Piroğlu, infaz yasası görüşmeleri devam ederken AKP sıralarından yükselen 'maskesi düştü' sözlerine, "Bu maskeyi dert edinen siz, fabrikalara giden milyonlarca işçinin ölümünü biraz dert edinin" şeklinde yanıt verdi.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Meclis kürsüsünden konuşurken maskesinin kayması üzerine uyarı yapan AKP'lilere yanıt verdi: "Bu maskeyi dert edinen siz fabrikalara giden milyonlarca işçinin ölümünü biraz dert edinin."

Piroğlu, Cengiz Holding Başkanı Mehmet Cengiz'in, yazarlar Mehmet Barlas ve Engin Ardıç'ın fotoğraflarını göstererek konuşma yaptı. Konuşması sırasında Musa Piroğlu'nun maskesi kaydı. Bunun üzerine AKP sıralarından Piroğlu'nun konuşmasına müdahale edilmeye başlandı. "Maskesi düştü" şeklinde yapılan uyarıların artması üzerine Musa Piroğlu, konuşmasını değiştirerek, " Bu maskeyi bu kadar dert edinen siz, fabrikalara giden milyonlarca işçinin ölümünü biraz dert edinin. Kendi canınız kadar sokağa saldığınız işçilerin canını dert edinin. Ondan sonra konuşun" tepkisi gösterdi. 

HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun konuşması şöyle:

"Cengiz Holdingin Başkanı. Saray'ın en kıymet verdiği müteahhitten biri, vergi indirimlernii de bu alıyor. Özelliği ne halkın anasına sövüyor. Bu gördüğünüz iki yazar. Mehmet Barlas ve Engin Ardıç. İktidara yakın basın kuruluşlarının önemli kalemleri. Özellikleri ne? Halka geri zekalı diyor, halka öküz diyor, halka lümpen diyor, halka ayı diyor. Bunlar bu cesareti burdan alıyor. Mafya baronlarını serbest bıraktığınız, tecavüzcülere serbest kalma imkanları yarattığınız, halka karşı suç işleyenleri serbest bıraktığınız, infaz yasasını onayladığınız gün çektirdiğiniz bu fotoğraftan alıyor. Sizin vicdansızlığınız bu insanların halka karşı düşmanlık yapmasını destekliyor ve kışkırtıyor. Muhammet Emin Akbaşoğlu, savaşa, ihalara, sihalara ayrılan paraları aktarırken, dedi ki 'helal olsun'. Ben diyorum ki halkın parasını yiyenler, halkın ekmeğini çalanların, işçinin alınterini çalanların, işçinin emeğini çalanların kursağından giren her lokma haram olsun."

AKP sıralarından "Masken düştü" sesleri yükselmeye başladı. Konuşmasının kesilmesine tepki gösteren Piroğlu, "Bu maskeyi bu kadar dert edinen siz, fabrikalara giden milyonlarca işçinin ölümünü biraz dert edinin. Kendi canınız kadar sokağa saldığınız işçilerin canını dert edinin. Ondan sonra konuşun" dedi.