19 Nisan 2024 Cuma

'Pınar Umay için adalet'

Pınar Umay'ı katleden Erhan Baykan'ın yargılandığı dava başladı. Çağlayan'daki adliye önünde açıklama yapan Umay Ailesi, adalet yerini bulana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

İstanbul Fatih'te Pınar Umay'ı katleden Erhan Baykan'ın yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul Adliyesi'nde görülüyor. 

Adliye önünde açıklama yapan Pınar Umay'ın ailesi, adalet talebinde bulundu.

Aile adına yapılan açıklama, Pınar Umay'ın 6 Mart'ta, 7 yıldır evli olduğu Erhan Baykan tarafından katledildiği hatırlatılarak, Baykan'ın ilk kez hakim karşısına çıktığı belirtildi. 

Açıklamada, "Yaşanan bu vahşet, Umay ailesi olarak kalbimize bir bıçak gibi saplandı ve yaşadığımız tarifsiz acıya rağmen, şiddet mağduru ve cinayet kurbanı tüm kadınlar için adalet mücadelesi vereceğimiz buradan tüm kamuoyuna duyurmak isteriz" denildi. 

Kadına yönelik şiddet ve katliamların, yönetimde söz sahibi olan otoriteler başta olmak üzere herkesin birincil sorunu olduğu belirtilerek, "Hemen ve derhal devletin tüm imkanlarıyla ve büyük bir ciddiyetle müdahale etmesi gereken kanayan bir yaradır" diye kaydedildi. 

Pınar'ı katleden Erhan Baykan'ın gerekli cezayı alana kadar davanın takipçisi olacaklarını vurgulayan Umay ailesi, mahkemenin "iyi hal", "tahrik" gibi gerekçelerle indirim yapmadan en ağır cezayı vermesini istedi. "İyi hal" indirimlerinin kadına yönelik şiddeti arttırdığı, failleri teşvik ettiği ifade edildi.

Umay ailesi, her yerde "Pınar Umay için adalet" çağlığını yükselteceklerini vurguladı. 

Aile, açıklamanın ardından duruşmaya katılmak için adliyeye geçti.