6 Mayıs 2024 Pazartesi

Pınar Gültekin'in katilinin ifadelerinde adı geçen savcı istifa etti

Muğla'da Pınar Gültekin katleden Cemal Metin Avcı'nın ifadelerinde adı geçen savcı D.Y'nin istifa ettiği belirtildi.

Pınar Gültekin'i katlettiğini itiraf eden Cemal Metin Avcı, "canavarca hisle ve eziyet çektirerek insan öldürmek" suçundan tutuklanmış HTS kayıtlarında ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edilen Mertcan Avcı da gözaltına alınıp tutuklandı. Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl 15 Mart'ta görülen davanın 3. duruşmasında kardeş Avcı'nın imza atma yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağıyla birlikte tahliyesine karar verildi.

Bu arada Cemal Metin Avcı, tutuklanıp cezaevine gönderildikten bir süre sonra savcılığa başvurarak "Ek ifade vermek istiyorum" dedi. El yazısı ile hazırladığı 6 sayfalık ifadesinde de katlettiği Pınar Gültekin'i suçlayan Avcı, ifadesinin bir bölümünde de Muğla Adliyesi'nde görevli savcı D.Y.'den bahsetti ve Gültekin ile ilişkisi olduğunu iddia etti.

Avcı'nın ifadelerinin ardından soruşturma başlatan HSK, bir başmüfettiş görevlendirildi. Bu süreçte tayini Erzurum'a çıkan savcı D.Y. izne ayrıldı, ardından da görevine başlamadan HSK'ya istifa dilekçesini gönderdi. D.Y. dilekçesinde istifa gerekçesini 'ailevi sebepler' olarak belirtti. HSK'nın başlattığı soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında istifa eden savcının yanı sıra Cemal Metin Avcı'nın ve ifadelerde adı geçen diğer kişilerin de ifadeleri alınacak. Savcı D.Y'nin Ankara'da avukatlık yaptığı öğrenildi.