28 Mart 2024 Perşembe

Pınar Gültekin'in annesine dava açıldı

Muğla'da yakılarak katledilen üniversite öğrenicisi Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin'e katil Cemal Metin Avcı'ya "Seni yaşatmam" dediği bahanesiyle dava açıldı. Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, iki yıldır deliller apaçık ortadayken faillere ceza vermeyen mahkeme heyetinin anne hakkında suç duyurusunda bulunmasını manidar ve düşündürücü bulduğunu söyledi.

Kadın katillerini koruyan yargı-katil erkek işbirliği ile kızı yakılarak katledilen Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin hakkında dava açıldı.

Pınar'ın katledilmesine ilişkin 26 Nisan'da görülen davada, Şefika Gültekin'in kızının canlı canlı yakılarak öldürüldüğünü öğrenmesinden sonra Avcı'ya, "Seni öldüreceğim ..." dediği bahanesiyle mahkeme heyeti savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ardından katil Cemal Metin Avcı anne Şefika Gültekin'den şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Şefika Gültekin hakkında "Tehdit" ve "Hakaret" iddialarıyla soruşturma başlatıldı. Dün Feriköy Polis Karakolu'nda ifade veren Şefika Gültekin, "O benim kızımı katletti. Ben acılı bir anneyim, öfkem normal. Ne dediğimi bile hatırlamıyorum. Sanırım 'Ben seni yaşatmam' dedim. O cani duruşmada serbest serbest konuştu. Benim kızımı yaşarken yakarak öldürdü. Ben duruşmada o adamı görüyorum tüylerim diken diken oluyor. Adaletin olduğunu düşünmüyorum, onun için beni şikayet etmiş. Ben gerçekten adalet istiyorum" diye konuştu.

Ailenin avukatı Rezan Epözdemir'de yaklaşık iki yıldır Pınar'ın katilinin ceza alması için mücadele ettiklerini, fakat taleplerine rağmen hala faillerin cezalandırılmadığını hatırlattı. Mahkemenin tarafsız olmadığını bu nedenle 3 kez reddi hakim talebinde bulunduklarını fakat reddedildiğini hatırlatan Epözdemir, "Bu mahkeme, kızları hunharca katledilmiş, önce odunla sonra benzinle diri diri yakılmış, üzerine beton dökülmek suretiyle nehre atılmış bir annenin yüreğinin acısıyla duruşma salonunda söylediği sözleri başsavcılığa ihbar etti ve bu konuda ara karar kurdu. Savcılığa suç ihbarında bulundu. Savcılık da acılı anneye 4 yıl 4 ay hapis istemli bir kamu davası ikame etti. Acılı ailenin hak arama mücadelesi karşısında 2 yıldır dosya ve deliller apaçık ortadayken faillere gerekli cezayı veremeyen yargının acılı bir annenin duruşmada söylediği sözler üzerine bu kadar hızlı reaksiyon gösterip müvekkil Şefika Gültekin hakkında kamu davası açması son derece manidar ve düşündürücüdür. Bu durum kamu vicdanını da rahatsız etmektedir. Bundan sonra da hukuki sürecin takipçisi olacağız" diye konuştu.