27 Nisan 2024 Cumartesi

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın davası ertelendi

Muğla'da Pınar Gültekin'i katleden fail Cemal Metin Avcı ve diğer üç kişinin yargılandığı dava ertelendi.

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet; kardeşi, annesi, babası, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ve boşandığı Eda Karagün, "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan beş yıla kadar hapis cezası ile yargılandığı dava Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA: PINAR'IN KATİLLERİ HESAP VERECEK
Duruşmanın başlamasından önce adliye önünde bir araya gelen kadınlar, erkek adalet değil gerçek adalet istediklerini kaydettiler. Kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" dedi. Kadınlar, "Pınar'ın katilleri hesap verecek" diye haykırdı.

AVCI'NIN AİLESİNE POLİS KORUMASI
Öte yandan polis Cemal Metin Avcı ve ailesine yoğun "güvenlik" önlemi aldı.

KADINLAR İÇİN EYLEME KATILMIŞ
Duruşmada söz alan Cemal Metin Avcı, çok pişman olduğunu iddia etti. Avcı'nın, "Kadınları incittiysem özür dilerim" demesi tepki çekti. Can güvenliğinin olmadığını öne süren Avcı, kadınların adliye önünden "katil" diye bağırmasından rahatsız oldu, "Camı kapatabilir miyiz, dışarıdan bana 'katil' diye bağırıyorlar" diye konuştu. 

Kendini aklamak için kadın eylemlerini katıldığını ve "adalet" istediğini iddia eden Avcı, kadınların kendini sevdiğini de öne sürdü. 

Mahkemeden indirim alabilmek için ağlayan Cemal Metin Avcı'nın, can güvenliği gerekçesiyle hapishaneden bağlandığı yayın kesindi. 

ATK RAPORU OKUNDU
Teknik sorunun giderilmesi için bir süre beklenen duruşmada daha sonra Adli Tıp Kurumu raporu okundu. Raporda, Pınar Gültekin'in yakılmadan önce hayatta olduğu belirtildi.

Duruşmada, mahkeme heyeti, ATK'dan toksikoloji raporu talebinin reddedilmesine, ABD'den gönderilen raporun UYAP tarafından tam olarak okunmadığı için Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlar Bürosu'na yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanık Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına, diğer faillerin ise "kaçma şüphesi olmadığı" iddiasıyla serbest kalmalarına karar verdi.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 1 Kasım'a erteledi.