20 Nisan 2024 Cumartesi

Pınar Gültekin için adalet isteyen ÖGK üyesine 5 ay hapis cezası

Pınar Gültekin'in katillerini cezalandırmayan yargı, Pınar için sokağa çıkan ve işkenceyle gözaltına alınan ÖGK üyesi Meryem Yıldırım hakkında 6 ay hapis cezası verdi. Cezada indirime giden mahkeme 5 aya düşürdü. ETHA'ya konuşan Yıldırım, "Sokakta olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Pınar Gültekin'i vahşice katleden Cemal Metin Avcı ve işbirlikçilerinin yargılandığı davada adeta ödül yağdırıldı. Avcı, hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Pınar'ı kötülemeye ve kendini aklamak için iktidarla aynı söylemleri neticesinde "haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirildi. İşbirlikçileri ise beraat etti. 

Pınar'ın katillerini aklayan erkek yargı, iki yıl önce Pınar için sokağa çıkan ve işkenceyle gözaltına alınan kadınlardan Meryem Yıldırım'a 5 ay hapis cezası verdi. 

Alsancak'ta bulunan Kıbrıs Caddesi'nde Pınar başta olmak için katledilen kadınlar için sokağa çıkan çok sayıda kadına polis saldırmış, kadınlar işkenceyle gözaltına alınmıştı. 

Gözaltına alınan kadınlar hakkında,Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet ve Görevi Yaptırmamak İçin Direnme iddiasıyla dava açıldı. 21 Haziran'da görülen karar duruşmasında Özgür Genç Kadın (ÖGK ) üyesi Meryem Yıldırım'ın dışında kadınlar hakkında beraat kararı çıktı. 

Mahkeme, Yıldırım'a gözaltına alınırken ve gözaltı aracında kendisine işkence eden polislere direndiği için altı ay hapis cezası verildi. Yıldırım'ın cezasında indirime giden mahkeme cezayı beş aya indirdi. 

Kararı ETHA'ya değerlendiren Yıldırım, "Erkek yargıdan korkmuyoruz. Katledilen her bir kadın için sokaklarda olmaya devam edeceğiz" dedi.