16 Nisan 2024 Salı

Pınar Gültekin davasında yine karar çıkmadı

Pınar'ı vahşice katleden Cemal Metin Avcı ve yardım edenlerin yargılandığı davada 12. duruşmada da karar çıkmadı. Sanık yargılamayı uzatmak amaçlı mahkemeye yeni bir  delil daha sundu. Savcının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen duruşma yine karar çıkmadı. Duruşma haziran ayına ertelendi. 

Muğla'da 21 Temmuz 2020'de üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i vahşice katleden Cemal Metin Avcı ile suç delillerini gizleyerek yok eden kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın yargılandığı davanın 12. duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sanık Cemal Metin Avcı'nın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı hazır bulundu. Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin ile avukatların yer aldığı duruşma, yoklamayla başladı.

Duruşmada ilk olarak, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu'nca mahkemeye gönderilen rapor okundu. Raporda, Pınar Gültekin'in yangına ne kadar süre maruz kaldığının ve ölüm saatinin ne zaman olduğunun belirlenemeyeceği kaydedildi.

Gültekin ailesi avukatlarının, mahkeme heyetinden talebi üzerine tekrar savunma yapan Mertcan Avcı, "Eski savunmalarım geçerli. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi. Savunmasının ardından avukatların sorularını cevaplayan Avcı, "Ağabeyim, çöp ve bozuk kokoreç yaktığını söyledi. Ben varilin içine bakmadım. Bağ evinin de içine girmedim" diye belirtti.

Sanık Cemal Metin Avcı da savunmasında, "Kamil M. isimli kişi üçüncü celsede, mahkemenize dosya vermek istemişti. Ancak bu dosya mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Kamil M. ile jandarma istihbaratta rütbeli personel Enis arasında Pınar Gültekin hakkındaki yazışmaları delil olarak sunmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

EPÖZDEMİR: YARGILAMA UZATILIYOR
Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de evrakın neden şimdi mahkeme heyetine sunulmak istendiğini sordu. Karşı tarafın izni olmadan WhatsApp yazışmalarını paylaşmanın suç olduğunu belirten Epözdemir, "Yargılamanın uzatılmasına yönelik mahkemeye sunulacak her şeyin reddine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının Kamil M.'nin yeniden dinlenmesi talebinin reddine karar verdi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Ardından savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Cemal Metin Avcı'nın "canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürmek"ten, kardeşi Mertcan Avcı'nın da "canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak"ten ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep eden savcı, Eda Karagün, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan, annesi Ayten ve babası Selim Avcı'nın da "suç delillerini yok etmek ve gizlemek" suçundan cezalandırılması talep etti.

'EN AĞIR CEZA VERİLSİN'
Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin ise, "27 yaşında kızımı kaybettim. İftiraları kabul etmiyorum. En ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

MÜTALAA VERİLDİ
Mahkeme heyeti, sanık Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı için ise adli kontrol şartı yükümlülüklerinin uygulanmasına karar vererek, duruşmayı 20 Haziran'a erteledi.