28 Mart 2024 Perşembe

Pınar Gültekin davasında verilen karara itiraz

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın haksız tahrik indirimiyle ödüllendirilme ve ona yardım edenlerin de beraat etmesine karşı Başsavcılık ve Gültekin ailesi itiraz etti. 

Pınar Gültekin'i vahşice katleden ve ona yardım edenler hakkında verilen karara ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültekin ailesi itiraz etti.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı: "Pınar Gültekin ile ilgili hukuk garabeti mahiyetindeki bu karara, bugün itibariyle hem katılan vekili olarak biz hem de esas hakkındaki mütalaasında tüm sanıkların cezalandırılmasını talep eden Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı istinaf mahkemesi nezdinde itiraz etti. Yargılamanın safahatı sırasında, mahkemenin tarafsızlığına halel geldiğinden bahisle üç defa reddi hâkim istedik, tamamı reddedildi. İtiraz ettik, itirazlarımız reddedildi. Mahkeme heyeti hakkında HSK'ya şikayet dilekçesi verdik, hiçbir tasarrufta bulunulmadı. Birçok duruşmada ve nihai olarak da dünkü duruşmada, müvekkiller ve biz, mahkemenin adalet dağıtmaktan uzak olduğu, hakkaniyeti tesis edemeyeceği ve tarafsız olmadığını vurguladık ve duruşma tutanaklarına geçirdik. Hukuk devletinin gereği olarak hak arama özgürlüğümüzü sonuna kadar kullanacağız. Hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz olan bu kararın kanun yolu aşamalarında düzeleceği ve adaletin tecelli edeceğini umut ediyoruz."