8 Mayıs 2024 Çarşamba

Pınar Gültekin davası yine ertelendi

Karar çıkması beklenen Pınar Gültekin davası bir kez daha ertelendi. Pınar'ı vahşice katleden Avcı'nın Pınar'ı taşırken üzeri kan olmasın diye iple bağlayarak taşıdığını anlatması üzerine tepki gösteren baba Gültekin bir kez daha salondan çıkarıldı. Ailenin avukatı Epözdemir her celse aileye itibar suikasti yapıldığının altını çizdi ve mahkemeden bir beklentilerinin olmadığını kaydetti. 

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i vahşice katleden Cemal Metin Avcı ve diğer sanıkların yargılandığı davanın 10. duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı'nın bulunduğu hapishaneden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, tutuksuz sanıklar kardeşi Mertcan Avcı, eski eşi Eda Karagün, babası Selim Avcı, Annesi Ayten Avcı, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ile taraf avukatları hazır bulundu. Gültekin'in babası Sıddık ile annesi Şefika Gültekin ile Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de duruşmada yer aldı. Duruşmayı çok sayıda kadın örgütü de izledi.

EPÖZDEMİR: BAŞSAVCILIĞA BAŞVURUDA BULUNDUK
Duruşma öncesi açıklamada bulunan Gültekin ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir, suç delillerini gizleme, yok etme değiştirme suçundan sanık Mertcan Avcı hakkında, kasten öldürme suçuna iştirak eyleminden Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na soruşturma yapılması için başvuruda bulunduklarını açıkladı. Epözdemir, Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı hakkında, "Biz Avcı'nın müşterek fail ve eylem üzerinde ortak hakimiyeti olduğu için Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduk" dedi.

'SAVUNMALAR EZBERLETİLMİŞTİR'
Epözdemir, "Katil zanlısının sanık Avcı'nın kasten, tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçunu gerçekleştirdiği ortadadır. Mütalaada da olaylar böyle anlatılmıştır. Sanırım savunmaları çelişkilidir. Ezberletilmiştir. Kadın cinayetleri yapılan klasik savunmalardandır. Sanık cinayetin öncesini, esnasını ve sonrasını ilmek ilmek işlemiştir. Karşımızda son derece profesyonel bir katil var. Dolayısıyla her şey aşikar. Dolayısıyla sanığın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması gerekir. İyi hal indiriminin uygulanmaması gerektiğini düşünüyoruz" diye belirtti.

'BİZ OLMASAK SANIKLAR YARGILANMAYACAKTI'
Diğer sanıklar hakkında da konuşan Epözdemir, "Diğer sanıklar halkında kanun yararına bozma talebimiz kabul edildi. Biz bunu yapmasaydık. Belki bu sanıklar yargılanmayacaktı. Biz sanıklar hakkında en üst seviyeden cezalandırılmasını talep ediyoruz. İyi hal uygulanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz adaletin tecelli etmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'KIZIM HER GÜN ÖLÜYOR'
Baba Sıddık Gültekin de, "Kızımı diri diri bir ailenin hunharca öldürdüğünü görüyorum. Bu tek bir kişinin yapacağı bir şey değil. Bu örgütlü bir suçtur. 2 senedir bu dava sürüyor. Benim kızım diri diri yakılmış. Benim canım gitmiştir. Ağırlaştırılmış müebbet azdır" dedi. Anne Şefika Gültekin ise "Kızım her gün gözümün önünde. Benim kızım her gün ölüyor. Ben adalet istiyorum, en ağır cezayı istiyorum" diye konuştu.

ANNE AVCI'DAN 'DELİL KARARTMADIM' İDDİASI
Mahkemede konuşan katil zanlısı anne Ayten Avcı ise "Hiçbir delili karartmadım. Eda'nın isteği üzerine oraya gittik. Ben çocuğumun böyle bir şey yapacağını bilmiyordum. 2 sene geçti tonlarca ilaç içiyorum. Bildiğim her şeyi jandarmada anlattım. Dünya ilaç içiyorum, ayakta zor duruyorum" dedi.

AVCI: ÜSTÜM KAN OLSUN İSTEMEDİM
Katil zanlısı Cemal Metin Avcı, "Ben zaten her şeyi itiraf ettim. Bu olayı tek başıma yaptığım ortada. Cesedi taşırken üzerimin kan olmasını istemediğim için iple bağlayarak taşıdım. O anda ne yapacağımı bilemedim. Zaten sonra her yeri çamaşır suyuyla yıkadım. Olay günü benzin almaya giderken evde temizlik yapmaya başladım " dedi.

KIZINI KATLEDEN AVCI'YA TEPKİ GÖSTEREN BABA SALONDAN ÇIKARILDI
Cemal Metin Avcı'nın bu sözleri üzerine Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, "Yeter, sen katilsin sen canisin. Katilin annesi ağladığında kolonya verilirken biz kaç duruşmadır salondan atılıyoruz" diyerek isyan etti. Sıddık Gültekin duruşma salonundan çıkarıldı.

EPÖZDEMİR: HER CESLEDE İTİBAR SUİKASTİ YAPILIYOR
Avukat Rezan Epözdemir, "Her celsede itibar suikastı yapılıyor. Acılı maktul yakınları duruşma salonundan çıkarılıyor. Her seferinde bize saldırılıyor. Sanık tarafına bir şey denmiyor. Müvekkillerimizi bir şey olduğunda hemen salonunda çıkarılıyor. Artık bıktık. Sizin adalet dağıtacağınızı düşünmüyoruz. Bize karşı yapılanlar için biz hukuki yollara başvuracağız" dedi.

Mahkeme, katil zanlısı Avcı'nın tutukluk halinin devamına karar verdi. Mertcan Avcı hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasının beklenmesine karar verildi. Mertcan Avcı hakkında adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmedildi.

Bir sonraki duruşma 11 Nisan saat 14.00'a ertelendi.