26 Nisan 2024 Cuma

Pınar Gültekin davası usulden bozuldu

Pınar'ı vahşice katleden Cemal Metin Avcı hakkında verilen karara yapılan itirazları ve dosya içeriğini inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, davayı usulden bozarak mahkemeye geri gönderdi.

Pınar Gültekin'i vahşice katleden Cemal Metin Avcı hakkında verilen karar bozuldu. Haziran ayında görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Cemal Metin Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ancak ardından “haksız tahrik indirimi” uygulayarak, cezayı 23 yıla indirdi. Avcı'ya yardım eden ve tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan, annesi Ayten, babası Selim Avcı ile boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'a da beraat verildi.

Mahkemenin tartışmalı kararına karşı Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Gültekin ailesi ve avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na itirazda bulundu. Yine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, dün fail Cemal Metin Avcı hakkında verilen indirim kararı ve failin kardeşi Mertcan Avcı hakkında verilen beraat kararını İstinaf'a taşıdı.

Yapılan itirazları ve dosya içeriğini inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 4. Ceza Dairesi yapılan yargılama sürecinde katılma talebinde bulunan kadın dernekleri, Muğla Barosu'na ve sanıklara kararın tebliğ edilmediğini belirtti. Kararın taraflara tebliğ edilip verilecek cevap dilekçelerinin de eklenerek yeniden gönderilmesine karar veren BAM, davayı usulden bozarak mahkemeye geri gönderdi.