24 Nisan 2024 Çarşamba

Peskov: Filistinlilerin ölümü derin bir endişe yaratıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması sırasında düzenlenen protestolarda siyonist İsrail ordusu tarafından 60 Filistinlinin öldürülmesinin derin bir endişe yarattığını söyledi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması sırasında düzenlenen protestolarda siyonist İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıda çok sayıda Filistinlinin öldürülmesinin derin bir endişe yarattığını söyledi.
 
Peskov, "Çok sayıda Filistinlinin ölmesinin endişe yaratmaması imkansız. Bildiğiniz gibi, Moskova en başından beri ABD'nin eylemlerinden duyduğu rahatsızlığı ve bunların Ortadoğu'da gerilimi tırmandırabileceğini dile getirdi. Maalesef, bu gerçekleşti" dedi.
 
Gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini kaydeden Peskov, başta Ortadoğu Dörtlüsü olmak üzere tüm tarafların gerilimi tırmandıracak adımlardan uzak durması gerektiğini vurguladı.
 
ABD'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınan büyükelçiliğinin açılış töreni öncesinde Gazze sınırında düzenlenen protesto gösterilerinde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucunda 60 Filistinli katledilmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.