19 Nisan 2024 Cuma

Pervin Buldan hakkında verilen karara partisinden tepki

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında mahkemenin verdiği zorla getirme kararına HDP MYK'sından tepki: Alınan bu karar tasfiye çalışmasının yeni dönemde de devrede olduğunun ilanıdır. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında Ankara 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen zorla getirme kararı tepki topladı. HDP'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yargının içinde bulunduğu içler acısı hal, alınan her kararla biraz daha pekiştiriliyor. Anayasa’yı, uluslararası demokratik sözleşmeleri ve evrensel hukuk ilkelerini bir tarafa bırakan yargı, HDP’li siyasetçilere, seçilmişlere ve muhaliflere yönelik kararlarıyla adeta Saray’a bağlılığını ispatlamaya çalışmaktadır” denildi.

Mahkemenin kararının, kendilerine yönelik yargı eliyle yürütülen organize ve topyekun siyasi saldırının yeni bir örneği olduğunu bildiren HDP, “Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, halkın iradesi ile 24 Haziran’da yeniden milletvekili seçilmiş ve dokunulmazlık kazanmıştır. Daha önce Anayasa’ya aykırı olarak çıkarılan dokunulmazlıkları kaldırma kararı, yeni yasama yılı için geçersizdir. Son mahkeme kararıyla muhalefet yapma hakkı engellenmekte ve muhalefetsiz tek parti ve tek adam rejimi inşası adım adım sürdürülmektedir” diye belirtti.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi: “Bu sorunun HDP ile sınırlı kalacağını düşünerek buna destek verenler veya hayırhah davrananlar da er geç bu süreçten etkilenecektir. Türkiye’nin çok yönlü krizler yaşadığı bu kritik süreçte siyaset kanallarının tıkanması, bizleri demokratik siyasetten tasfiye çabası sorunları kangrenleştirecektir. Bizler her halükarda inandığımız doğrultuda demokrasi, barış, adalet ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kararları alanlar ise tarihe kara birer leke olarak kaydedileceklerdir.”