2 Mayıs 2024 Perşembe

Pervin Buldan hakkında soruşturma başlatıldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin görülen duruşmada, mahkeme heyetinin sanığa davranışlarına tepki gösterdiği bahanesiyle HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında soruşturma başlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne 17 Haziran tarihinde faşist tetikçi Onur Gencer tarafından düzenlenen silahlı saldırısında Deniz Poyraz'ın katledilmesiyle ilgili davanın ilk duruşması dün İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşma sırasında katil Gencer'in rahat tavırları, jandarma ve mahkeme heyetinin katile yönelik tutumuna tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında soruşturma başlatıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Buldan'ın mahkeme heyetine 'hakaret ettiği' öne sürüldü.

Buldan dün görülen duruşmada İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi başkanının katil Onur Gencer'e yönelik yumuşak tavrına tepki göstermiş, "Bu kadar sakin soru soramazsınız. Buna katil gibi davranın. Katil bu adam. Bu adam Minbîç'te eğitim aldı. Bu adam IŞİD'ten eğitim aldı. Bu adam IŞİD'lidir" diye konuşmuştu.