24 Nisan 2024 Çarşamba

Pervin Buldan Didim Cemevi'ni ziyaret etti

Didim Cemevi'ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'nin Cemevini ibadethane olarak tanıyacakları söylemlerine karşı "16 yıldır neredeydiniz" dedi.
Seçim çalışmalarına devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Aydın'ın Didim ilçesindeki Cemevini ziyaret etti.
 
Erken seçim kararını eleştiren Buldan, "Parlementer sistemin devam etmesi yönünde ağırlıklı görüşlerin olduğu bir dönemde baskın seçim tarihini önümüze koydular. Bu baskın seçim tarihi elbette ki AKP'nin bu ülkeyi yönetemediğinin bir göstergesidir. AKP Hükümeti bu ülkeyi yönetemediği için 24 Haziran'da baskın seçim kararı almak zorunda kalmıştır. 16 yıldır bu ülkeyi yönettiler ancak bu ülkeyi bir uçurumun kenarına getirdiler" dedi.
 
'16 YILDIR NEREDEYDİNİZ'
 
"Yeniden ülkeyi yönetmek üzere karşımıza çıkan AKP şunu görmelidir. 16 yıldır biz AKP'nin her türlü zulmünü, haksızlığını, hukuksuzluğunu, bu ülkede yaşayan her inanca, her kesime, her meshebe ve her kimliğe nasıl yaklaştığını gördük" diyen Buldan, Dersim, Çorum, Maraş, Sivas, Roboski ve Gazi katliamını unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını ifade etti.
 
Bu ülkedeki farklılıkların var olabilmek için uzun bir mücadele verdiğini hatırlatan Buldan, "Ancak Alevileri ve inançlarını bu ülkede bir tehdit olarak gördüler, Cemevlerinini ibadethane olmasına karşı çıktılar, bu ülkede yaşayan Alevilerin hakkı kabul edilmiyorsa biz Sunniler olarak kendi haklarımızdan feragat edebiliriz. Yeter ki Alevi toplumu kendi hakkını elde edebilsin" dedi. HDP'nin Mecliste Aleviler ile verdiği soru önergelerinin ve kanun tekliflerininin AKP'nin oyları ile engellendiğini belirten Buldan, AKP'nin seçim bildirgesindeki vaatleri için "16 yıldır neredeydiniz?16 yıldır bu toplumun inancını yok saydınız, görmezden geldiniz. Şimdi Alevilerden oy almaya çalışıyorsunuz" dedi.
 
'HDP'NİN ZENGİNLİĞİ YARINA BAKIŞIDIR'
 
AKP'ye seslenen Buldan, "Alevi toplumunun hakkını, Kürt halkının özgürlük hakkını, kadınların eşitlik ve özgürlük hakkını tanıyacaksınız. Bunu siz yapmayacaksınız, bunu AKP gittikten sonra bizler yapacağız, Aleviler, Kürtler, kadınlar ve gençler yapacak. Yeter ki birbirimize güvenelim, inanalım ve bu yolu birlikte yürüyelim" diye kaydetti.
 
Buldan konuşmasına şöyle devam etti: "Eğer biz bu fırsatı da kaçırırsak bundan sonraki süreç bu yaşananların kat be kat üstünde olacaktır, bunun için hepimizin üstüne düşen görev ve sorumluluk bu halkın eşitlik ve özgürlük mücadelesinde aynı safta buluşmak ve aynı yolda yürümektir."
 
Son olarak HDP'nin adaylarının HDP'nin zenginliğini, renkliliğini ve farklılığını ortaya koyduğunu belirten Buldan, bu renkliliğin yarına bakış açılarının olduğunu belirtti.