29 Mart 2024 Cuma

Pervin Buldan Aydın'da seçim çalışmalarına devam etti

Aydın Demokrasi Platformu üyeleri ve Nazilli halkı ile bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Her bir insanımız birer Selahattin Demirtaş'tır, Figen Yüksekdağ'dır, İdris Baluken'dir" dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Aydın Demokrasi Platformu üyeleriyle bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, daha sonra Nazilli ilçesinde halkla buluştu.
 
Aydın Demokrasi Platformu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Buldan, "Jeotermik santral başta olmak üzere, insanların nefes almasına bile müdahale ettiler. Ve bugün Aydın ilimiz kanserle birinci sırada yarışan bir il olarak tarihe geçti. Tarımda üreticiyi perişan eden, üreticinin elinden her imkanı alan ve üretimi durdurma noktasına getiren AKP iktidarı bu anlayışını devam ettiriyor." dedi.
 
Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizi, inkarın, reddin ve yok saymanın katbekat artacağı yeni beri dönem bekliyoruz. İnsanlar bir tercih yapacak. Bu tercih ya karanlıktan, faşizan uygulamalardan yana olacak ya da Türkiye halkları 'aydınlık bir gelecek istiyoruz, demokrasi gelsin istiyoruz' diyecek. Elbette ki Türkiye halkları ikinci yolu seçecek. Çünkü herkesin AKP'nin zorundan ve baskısından bıktığı bir dönemdeyiz. Türkiye toplumunun kararı çok kıymetli. Kendi geleceğimiz, yarınlarımız açısından, Türkiye halklarının birlikte, kardeşçe ve özgürce yaşamı esas aldığı bir tercihi yapacağına inanıyoruz."
 
"Sandıkların yerini değiştiriyor, taşıma sistemini devreye sokuyor" diyen Buldan, bir tane bile oyun boşa gitmesine izin vermeyeceklerini ve  halkın  her koşulda oy kullanmaya gideceğini belirtti.
 
Buldan, "Parlamento seçimi kadar Cumhurbaşkanlığı seçimi de önemlidir. Hepimizin adayı var. Bizim adayımız Edirne'de rehin olarak tutuluyor. Diğer adaylar il il dolaşırken, halkla buluşurken bizim Cumhurbaşkanı adayımız avukatlarıyla gönderdiği mesajlar aracılığıyla kampanya yürütüyor" dedi. 
 
'HER BİR İNSANIMIZ YÜKSEKDAĞ'DIR DEMİRTAŞ'TIR'
 
Nazili'de de halkla buluşan Buldan yaptığı konuşmasında, "Onlar bizi öldürerek, toprağın altına koyarak sesimizi kesmek istediler. Ancak bizler küllerimizden yeniden doğduk. İşte buradayız, meydanlardayız, alanlardayız, siyasetteyiz. Onlar cezaevine koyarak bizim sesimizi kesmeye çalıştılar. Oysa bugün buraya toplanan her bir insanımız birer Selahattin Demirtaş'tır, Figen Yüksekdağ'dır, İdris Baluken'dir. Onlar Demirtaş'ı dört duvar arasında rehin tuttuklarını zannediyor. Onlar zannediyor ki Demirtaş cezaevinde olsa kimse onu görmeyecek, kimse onu işitmeyecek. İşte bugün burada her bir arkadaşım Demirtaş'ın sesidir, görüntüsüdür" dedi.
 
24 Haziran'da HDP'nin güçlü bir şekilde Meclis'e girmesi gerektiğini belirten Buldan, "Sadece 27 günümüz var. Bu 27 gün ev ev mahalle mahalle dolaşacağız. Herkesin yüreğine dokunacağız. Onlar halkların oylarına müdahale etmeye çalışacaklar, ancak Aydın halkı buna izin vermeyecek, Nazilli halkı buna izin vermeyecek. Sevgili kadınlar sizler sandıkları korursanız kimse o sandıktan tek bir oy bile çalamaz. Çünkü orada kadın eli olacaktır, kadınların koruması altında olacaktır, o sandıklar" dedi.