19 Nisan 2024 Cuma

Peru'daki eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a yükseldi

Peru'da hükümet karşıtı gösterilere yönelik polis saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 60'a çıktı. Tankla üniversiteye baskın yapan polis 200 öğrenciyi gözaltına aldı.

Peru'da, Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'nin istifa etmesini ve erken seçime gidilmesini isteyen halkın sokak eylemleri sürüyor. Polisle halk arasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitirenlerin sayısı 60'a yükseldi.

Başkent Lima başta olmak üzere birçok kentte sokaklara çıkan binlerce kişi polisle çatıştı.

Puno şehrindeki eylemlerde 1 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle 11 Aralık'tan bu yana süren eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a çıktı.

Halk, polisin gaz bombalı saldırısına taş atarak yanıt verdi.

POLİS TANKLA ÜNİVERSİTE BASTI
Polis, Lima'daki San Marcos Ulusal Üniversitesine de tankla baskın düzenledi. Polisle öğrenciler arasında yaşanan çatışmanın ardından 200 öğrenci gözaltına alındı.

Peru'nun çeşitli kentlerinden gelen yüzlerce öğrencinin başkentteki eylemlere katılmak için üniversitede çadır kurduğu öğrenildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, çok sayıda otoyola barikat kurulduğu ve polisin eyleme katılanlara yönelik saldırıda bulunduğu görülüyor.

Protestocular, Boluarte'nin istifasını, erken seçimin ilan edilmesini ve gözaltında bulunan eski Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun serbest bırakılmasını istiyor.