20 Nisan 2024 Cumartesi

Performans dayatması nedeniyle PTT'ye dava açan Haber-Sen kazandı

Haber-Sen, PTT'de çalışan bir üyelerine yetersiz personel nedeniyle az posta dağıttığı iddia edilerek verilen disiplin cezasına karşı dava açtı ve kazandı.

KESK'e bağlı Haber-Sen, Posta ve Telgraf Teşkilatı'nda (PTT) bir kamu emekçisine yetersiz personel nedeniyle az posta dağıttığı iddia edilerek verilen disiplin cezasına karşı açtığı davayı kazandı.

Birgün'e konuşan Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu, PTT'de personel eksikliğinden kaynaklı sayı dayatmasında bulunulduğunu söyledi. Daha önce postacılara günde en az 40 posta dayatması yapıldığını ancak sonra sayının 100'e çıktığını aktaran Damatoğlu, emekçilerin zorlandığına dikkat çekti.

Kurumda yaklaşık 14 bin taşeron işçi olduğunu belirten Damatoğlu, "Sayı dayatması anlamsız. Postacıların aynı zamanda hatalı iş yapmasına neden oluyor. Mahkemelerden ceza alıyorlar. Bir arkadaşımıza PTT, '60'ın üstüne çıkamıyorsun' diyerek disiplin cezası vermişti. Buna karşı dava açtık ve kazandık. PTT hiçbir kanunda yeri olmayan tehdit ve mobbinglerle çalışanları bezdirmiş durumda" ifadelerini kullandı.