19 Mayıs 2024 Pazar

'Pembe masallar artık kimseyi uyutamıyor'

İzmir'in Yamanlar ve Şirinyer mahallesin'de ekonomik krize karşı açıklama yapıldı. İşçilere kesilen faturaların sermayedarlara kesilmesi gerektiği vurgulandı.

İzmir'in Bayraklı ilçesine bağlı Yamanlar Mahallesin'de Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) halka yönelik konuşmalar yaparken,  Buca Şirinyer'de ise Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, ekonomik krize karşı sokağa çıktı.

Yamanlar Mahallesin'de halka yönelik konuşma yapan Birleşik Mücadele Güçleri, "Bir avuç asalağın iktidar ile birlikte emekçi halkı sömürmesine dur diyelim" dedi. BMG, İşçi ve emekçilere kesilen faturaların sermayedarlara kesilmesi gerektiğini söylemeye devam edeceklerini vurguladı.

'İŞSİZLİĞİN ARTTIĞINI EVLERİMİZDEN BİLİYORUZ'
Buca Şirinyer'de bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri Bu iktidara, bu düzene mecbur değiliz' şiarıyla açıklama yaptı. Basın metnini SYKP İzmir İl Eş Başkanı Tuğçe Kızıldemir okudu. Son aylarda her gün yeni bir zamlarla uyandıklarını belirten Kızıldemir, "İhtiyaçları karşılamak için pazara geç saatlerde gidenler, pazar artıklarını toplamak zorunda kalanlarımızın sayısı giderek artıyor. Yüzde 50'yi geçen enflasyon karşısında maaşlarımız hızla eridi. Kira, taksit, kredi kartı borçları arşa vardı" dedi.

Kızıldemir, şu ifadeleri kullandı: "Ekonomi şahlanıyor dediler, ama işsizlik şahlandı, pahalılık şahlandı, faturalar, borçlar, zamlar şahlandı. Mızrak çuvala sığmıyor. Televizyonlarda, gazetelerde anlatılan pembe masallar artık kimseyi uyutamıyor: Alım gücümüzün düştüğünü her gün çarşıda, pazarda, markette yaşadıklarımızla biliyoruz. İşsizliğin arttığını artık hemen her evde olan işsizlerden, özellikle genç ve kadın işsizlerden görüyoruz."