25 Nisan 2024 Perşembe

Pembe Hayat aktivistine komşu ve polis tacizi

Pembe Hayat aktivisti ve web editörü Çayan Azadi komşuları tarafından saldırıya uğradı. Polis saldırganları destekleyerek Azadi'ye yönelik homofobik saldırıyı meşrulaştırdı.
Dün gece saatlerinde Pembe Hayat aktivisti ve web editörü Çayan Azadi Ankara Seyran’da yaşadığı apartman ve yan apartmandaki komşuları tarafından homofobik saldırıya uğradı.
 
Azadi, yan apartmandaki komşusu ve üst komşusu tarafından perdesini kapatmadığı gerekçesi ile önce homofobik sözlü tacize maruz kaldı. "Ahlaksız, perdeni açık tutarsan evini gözetleriz", "İbnesin, burada yerin yok" gibi hakaretlere Azadi'ye saldıranlar, sözlü tacizin ardından bıçakla üzerine yürüdü. Diğer komşular saldıran komşulara müdahale etti.
 
POLİS SALDIRGANLARA DESTEK VERDİ
 
Saldırgan komşular polisin yanında "İbne zaten bu, evde çocuğumuz var, bunu görmesini istemiyoruz" diyerek sözlü tacize devam etti.
 
Azadi'nin saldırgan komşulara çocuklarına başkasının evine bakmaması gerektiğini öğretmelerini söylemesi üzerine polis, "Örf ve adetlerimizin hukukta yeri vardır, perdeni kapatmak zorundasın" diyerek saldırgan komşulara destek verdi.
 
Polisten cesaret alan saldırganlar Esat Karakolu’na giderek şikayetçi oldu. Azadi, avukatı ile birlikte savcılığa başvuracağını belirtti.
 
TACİZ SİSTEMATİK
 
Olayla ilgili Pembe Hayat’a konuşan Azadi, "Bu ilk kez yaşanan bir olay değil. Daha önce iki kere aynı kişiler tarafından perdemi kapatmamla ilgili problem yaşadım. İşte olduğum saatlerde beni evde gördüklerini ve 'ahlaksızlık' yaptığımı iddia ediyorlar. Bu, sürekliliği olan sistematik bir tacizdir ve orada oturduğum süre boyunca devam edeceklerini belirtiyorlar" dedi.