27 Nisan 2024 Cumartesi

Peker: Uygun'un babası Soylu'nun yakın arkadaşı

Organize suç örgütü lideri Peker, Aleyna Çakır'ın katili ve Esra Hankulu'nun şüpheli ölümünün baş sorumlusu Uygun'un tutuklanmasına ilişkin twit attı. Uygun'un babasının Soylu'nun yakın arkadaşı olduğu için ATK raporunun ona göre hazırlandığını söyledi. 

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Tiwtter hesabından Esra Hankulu'nun şüpheli ölümünün baş sorumlusu olan, Aleyna Çakır'ın katili Ümitcan Uygun'un tutuklanmasına ilişkin paylaşım yaptı. 

Peker, bu tür suçlarda kişilerin ceza almamasının nedeninin ATK raporu olduğunu söyledi ve katil Uygun'un babasının Soylu'nun yakın arkadaşı olduğu için raporun ona göre hazırlanacağını iddia etti. 

KAHARMAN'IN KATLEDİŞİNİN ÜSTÜ DE BU ŞEKİLDE ÖRTÜLMEK İSTENDİ
AKP'li milletvekili Tolga Ağar tarafından tecavüze uğrayan ve katledilen Yeldana Kaharman'ın cinayetinin üstünün de bu şekilde örtülmek istendiğini hatırlatan Peker'in, 50 maddeden oluşan twit dizisinden Uygun'la ilgili açıklama yaptığı kısım şöyle:

'ATK RAPORLARI GEREKTİĞİ BEDEL ÖDENEREK ÇIKARILIYOR'
"hiçbir suçlu ceza çekmeyecektir. Çünkü bir kişinin yargılanıp ceza alması için asıl olan tek şey adli tıp raporudur. Adli tıp raporlarının gerektiği bedel ödenerek nasıl çıkarıldığını Burhan Hoca'nın Whatsapp yazışmalarından net olarak görebilirsiniz. Tolga Ağar'ı kurtarmak

'ÜMİTCAN UYGUN'UN BABASI SOYLU'NUN YAKIN ARKADAŞI'
…için adli tıp raporu hemen hazırlanıyor, Aleyna Çakır kardeşimizin ölümünden sorumlu tutulan ümit can uygunun kurtulabilmesi için gerekli adli tıp raporu da şahsın babası Süleyman Soylu'nun yakın arkadaşı olduğu için gerektiği şekilde hemen hazırlanıyor.

'BU PAYLAŞIMDAN SONRA İSTEDİKLERİ RAPORU ÇIKARAMAYACAKLAR'
Ancak unutulan bir şey var, Ümitcan Uygun dışarıda özgürce gezerken bu sefer başka bir kardeşimizin, Esra Hankulu'nun ölümüne sebep oldu. Gerçi bu paylaşımdan sonra adli tıptan artık istediği raporları çıkaramayacakları için kurtulabilmesi pek mümkün olmaz."