19 Nisan 2024 Cuma

PDM Müdürü eylemi engellemediği bahanesiyle sürgün edildi

Haber-Sen Genel Başkanı Balcan, Ankara'da Posta Dağıtım Merkezi önünde eylem yapan sendikalarının üyesi PTT emekçilerine yönelik polis saldırısına tepki gösterdi. Eyleme engel olmadığı bahanesiyle PDM Müdürünün Urfa Siverek'e sürgün edildiğini söyleyen Balcan, "Sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelik baskılar karşısında susmuyoruz ve biat etmiyoruz. Fili meşru ve hukuki mücadelemizi sonuna kadar kullanacağımızı bir kez daha paylaşıyoruz" dedi.

Ankara'da Posta Dağıtım Merkezi önünde eylem yapan Haber-Sen üyesi PTT emekçilerine yönelik polis saldırısına tepki gösterildi. Sendikanın genel merkezinde yapılan açıklamada, keyfi uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunuldu, "PTT, posta emekçilerinin gerçek taleplerini görmek zorundadır" denildi.

PTT emekçilerinin taleplerini dile getirmek için Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Posta Dağıtım Merkezi önünde yapmak istediği basın açıklamasında yaşanan polis saldırısına tepki gösterildi.

Haber-Sen Genel Merkezi'nde açıklama yapan sendikanın Genel Başkanı Mesut Balcan, Ankara Valiliği'ne seslendi. Eylemin posta emekçilerinin promosyon talepleri, ağır iş yükü, sayı dayatması, liyakatsiz atamalar, 3600 ek gösterge taleplerini dile getirmek için gerçekleştirdiğini hatırlatan Balcan, "Ancak Ankara Valiliği anayasayı ve ilgili kanunları hiçe sayarak PTT emekçilerine iş yeri bahçesinde; yapacağı basın açıklamasına engel olmuş ve sendika üyelerimizi darp etmiştir. Buradan siz basın emekçileri aracılığıyla sormak istiyoruz; iş yeri bahçesinde yapılmak istenen basın açıklamasına izin vermeyin diyerek kolluk güçlerini PTT AŞ Genel Müdürlüğü mü çağırmıştır. Yoksa bu hukuksuzluğu Ankara Valiliği tek başına mı yapmıştır. Her iki durumda da hem PTT yönetimi hem de valilik suç işlemiştir" dedi.

Bu talepleri görmek istemeyen PTT yönetiminin yasaklarla engelleyeceğini düşündüğünü belirten Balcan, gündeme getirdikleri taleplerin tüm PTT emekçilerinin talebi olduğunu söyledi.

PDM MÜDÜRÜ URFA'YA SÜRGÜN EDİLDİ
Sendikalaşma ve sendikal faaliyetlerin Anayasa ve yasalarla, ILO ve çeşitli uluslararası sözleşmelerle korunduğunu hatırlatan Balcan, Çankaya Posta Dağıtım Müdürünün basın açıklamasını engellemediği bahanesiyle Urfa'nın Siverek ilçesine sürgün edildiğini söyledi. Merkez müdürünün yasalara uygun davrandığı için sürülmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Balcan, "Ayrıca bu saldırı kurumumuzda ilk kez yaşanmıştır.  İşyeri bahçesinde yapılan kolluk saldırısına PTT A.Ş Genel Müdürlüğü izin vermişse bu da ayrı bir suç unsurudur" diye vurguladı.

Basın açıklamasına engel olanların suç işlediğine dikkat çeken Balcan, "Bilinmelidir ki Haber-Sen olarak, emeğimizin sömürüldüğü, mücadele alanlarımızın yok edilmeye çalışıldığı, sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelik baskılar karşısında susmuyoruz ve biat etmiyoruz. Fili meşru ve hukuki mücadelemizi sonuna kadar kullanacağımızı bir kez daha paylaşıyoruz" diye konuştu.