17 Mayıs 2024 Cuma

Pazarcık halkı kayyuma yanıtı bir de sandıkta verdi

Kars ve Urfa'da resmi olmayan verilere göre DEM Parti diğer partilere fark attı. Daha önce kayyum ile iradesi gasp edilen Pazarcık halkı bu seçimlerde kayyuma yanıtını sandıkta verdi. Resmi olmayan verilere göre DEM Parti Eşbaşkan adayları kazandı. Öcalan'ın doğduğu Amara'da ise DEM Parti, diğer partilere büyük fark attı. Urfa Büyükşehir'de ise şu an DEM Parti açık ara farkla önde.

Halkların Eşitlik Partisi (DEM Parti) Kars'ın Digor ilçesine bağlı Pazarcık'ta halk kayyuma gereken yanıtı bir kez de sandıkta verdi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belde Belediye Eşbaşkan adayı Ebubekir Erkmen kazanmasına rağmen KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbata AKP'li adaya verilerek belediyeye kayyum atanmıştı.

31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan verilere göre belediye seçimlerini DEM Parti Belediye Eşbaşkan adayları Hüsnü Anci ve Ayten Yardımcel kazandı.

AMARA'DA DEM PARTİ FARK ATTI
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın doğduğu Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara Mahallesi'nde DEM Parti ilçe ve büyükşehirde oyların büyük çoğunluğunu alarak, diğer partilere fark attı.

Amara'da kurulan 1076 ve 177 Nolu sandıklarda toplam 398 seçmen bulunurken, bunların 244'ü oy kullandı. Kullanılan oylardan DEM Parti ilçede 179, AKP 26, YRP 20, CHP 1 ve diğer partiler 3 oy alırken, 12 oy ise geçersiz sayıldı.

Büyükşehir Belediyesi için kullanılan 398 oyun 173'ünü DEM Parti alırken, AKP 28, YRP 23 diğer adaylar ise 10 oy aldı. Kullanılan 10 oy ise geçersiz sayıldı.