1 Mayıs 2024 Çarşamba

Pazar esnafına belediye başkanının ekibinden organize saldırı

Ankara'da A Takımı'nın saldırısına uğrayan Mücahit Sütçü, ağır şekilde darp edilmiş halde götürüldüğü hastanede tedavi sonrası gözaltına alındı; savcının tehditkar konuşması sonrası adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un belediyeye işçi kılığında soktuğu kişilerden oluşan ve asıl olarak Altınok'un tetikçiliğini yapan A Takımı Etlik Semt Pazarı'nda pazar esnafına saldırdı.

Saray medyasında "müşteri-esnaf kavgası", "ezik şeftali kavgası" gibi başlıklarla sunulan ve 23 Ağustos'ta gerçekleşen saldırıda 4 kişi yaralandı. Saldırganlar hakkında hiçbir işlem yapılmazken saldırıya uğrayan Mücahit Sütçü, hastaneye gitmesinin ardından gözaltına alındı. Sonrasında ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sendikaorg'taki habere göre, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Kabadayı'nın da olduğu bir ekip Etlik Semt Pazarı'na geldi. Pazarda şeftali satan Mücahit Sütçü'nün tezgahına yaklaşan Kabadayı, şeftalilerin ezik ve çürük olduğunu iddia ederek Sütçü'ye tezgahı kaldırmasını söyledi. Sütçü ise şeftalilerin ezik veya çürük olmadığını, sadece küçük olduğunu ve bu yüzden daha ucuza sattığını ifade etti.

Kabadayı daha da sertleşince, Sütçü de öfkelenerek kendisinin tezgahını kaldırma yetkisinin olmadığını söyledi.

Tanıkların anlatımına göre Altınok'un emriyle yirmi kadar kişi Sütçü'nün üzerine çullandı. Darp edilmesinin ardından Sütçü, baygınlık geçirince A Takımı, "üzerimize kalacak" korkusuyla vurmayı kesti. Yine tanıkların anlatımına göre etrafta bulunan çok sayıda polis, şiddete ses çıkarmadı. 

Pazar esnafı ve alışverişe gelenlerin saldırıya tepki göstermesinin üzerine A Takımı, onlara da saldırdı. Polis ise bu sırada A Takımına koruma sağlarken, tepki gösterenlere biber gazıyla saldırdı.

Sütçü'nün baygınlık geçirmesinin ardından çağrılan ambulans da uzun süre gelmedi. Anlatıma göre Sütçü, oradaki pazarcıların arabalarıyla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiler. Sütçü'ye ilk tıbbi müdahale burada yapıldı. Hastanedeki müdahalenin ardından Sütçü, gözaltına alındı ve bir gece nezarette tutuldu. Savcılığa çıkan Sütçü, savcının tehditkar konuşmasının ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.