18 Nisan 2024 Perşembe

Paylan'dan hükümete: Doğalgaz tanzim satış merkezi mi kuracaksınız?

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Doğalgaz ve elektrik faturaları çok yüksek. Hükümet doğal gaz ve elektrik tanzim satış merkezleri mi kuracak?" diye sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Hükümetin izlediği politikaları eleştiren Paylan, "Hükümet, fiyat artışlarına karşı önce çözümü ithalatta aradı. Günübirlik tüketilen ürünler ithal edilemeyince fiyat artışları oldu. Bu sefer çözümü tanzim satış naktalarında aradılar. İstanbul'da 50, Ankara'da 15 manav açarak 82 milyon vatandaşa hizmet etmeye çalışıyorlar. 65 manavla 82 milyon vatandaşımızın talebi nasıl karşılanacak?" diye konuştu.
 
PAZARCI İFLASA SÜRÜKLENİYOR
 
Büyük marketlerin zararına satış yapacaklarını duyurduğunu anımsatan Paylan, "Büyük marketler sebze ve meyve kaleminde indirime giderek zararına satış yapabilirler. Küçük esnaf ve pazarcı ne yapacak? Onlar isyandalar. Küçük esnaf fiyat indirimine giderse iflas eder" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küçük ve pazar esnafını iflasla karşı karşıya bıraktığını kaydetti.
 
DOĞAL GAZ FATURASINI KİM ÖDEYECEK?
 
"Doğal gaz ve elektrik faturaları çok yüksek. Hükümet doğalgaz ve elektrik tanzim satış merkezleri mi kuracak?" diye soran Paylan, "Uygulanan yanlış tarım politikaları, plansızlık ve kırsalın boşaltılması sebze ve meyve fiyatların artmasına neden oldu. Önümüzdeki günlerde dala büyük ekonomik krizin çanları çalıyor. Hükümetin bir an önce etkin bir planlamaya giderek çiftçileri desteklemesi ve yasal düzenlemeleri yapması gerekir" dedi.
 
Varlık Fonu'nun kurulmasına da itiraz ettiklerinin altını çizen Paylan, "Türkiye'nin bütün kamu varlıkları aynı torbaya koyuldu. Türkiye 1 milyar dolar borçlanacak. 46 kamu kuruluşu rehin veriliyor. Bunlar teminat verilerek borç alınacak" şeklinde konuştu.