9 Mayıs 2024 Perşembe

Paylan: Saray'ı korku saldı

HDP'nin Antep'teki temasları düzenlenen etkinlikle sona erdi. Etkinlikte konuşan Garo Paylan, iktidarın kaybettiğini söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nin bir süre önce başlattığı "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında Antep'teki temasları sona erdi. Aralarında HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Turgut Öker, HDP'li vekiller Alican Önlü, Garo Paylan ve Tülay Hatimoğulları'ndan oluşan heyet, gün boyunca kentteki demokratik kitle örgütleri ve halklarla bir araya geldi. Heyet, akşam saatlerinde ise Şehitkamil'deki eski Çarşamba Pazarı'nda yurttaşlarla bir araya geldi.

ETKİNLİĞE COŞKULU KATILIM
Etkinliğin yapıldığı alana "Demokratik değişim için barış", "İnadına barış inadına HDP" pankartları asılırken, alan HDP bayrakları ile süslendi. 7'den 70'e katılımın olduğu etkinlikte, halk çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. Coşkulu katılımın olduğu etkinlikte sık sık, "Direne direne kazanacağız", "Jin jiyan azadi" ve açlık grevinde bulunan tutuklar lehine sloganlar atıldı.

Etkinlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

'YAKINDA HALK SİZİN KEPENGİNİZİ KAPATACAK'
Etkinlikte konuşan HDP'li vekil Garo Paylan halkı selamlayarak, halkın korku duvarını çoktan aştığına vurgu yaptı. HDP'nin kapatılmak istenmesini hatırlatan Paylan, "Bu halk korkuyu aşmış, şimdi Saray'ı korku sarsmış. Çünkü, iktidar Saray'da kara kara düşünüyor. Çünkü, iktidarı kaybediyor. Yakında barış iktidara gelecek. HDP mi dükkan mı kapatıyorsunuz? HDP halktır, yakında bu halk sizin kepenginizi kapatacak" dedi.

Etkinlik, sanatçı Kadir Çat ve yerel sanatçıların sahne almasıyla sona erdi.