2 Mayıs 2024 Perşembe

Paylan: Kral korkuyor, atağa geçmemiz lazım

Pazarcık'taki halk buluşmasında konuşan HDP milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kast ederek, "Kral korkuyor. Artık atağa geçmemiz lazım. 3'üncü yol siyasetini, yani demokrasi ve barış yolunu büyütmemiz gerekiyor" diye belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği buluşmalar sürüyor. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Turgut Öker ile milletvekilleri Garo Paylan ve Tülay Hatimoğulları'nın da aralarında bulunduğu partililer, Maraş'ın Pazarcık ilçesinde halkla bir araya geldi. Parti binasında yapılan buluşmaya çok sayıda kişi katıldı. 

Buluşmada konuşan HDP milletvekili Tülay Hatimoğulları, partilerine yönelik kapatma davasına değindi. Hatimoğulları, "Partimizi kapattırmayız ve kapatamazsınız. Kökü derinlerde olan bir partiyiz, halkın içerisinde siyaset yürüten bir partiyiz" dedi. Hatimoğulları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası artan baskılara işaret ederek, ülkenin OHAL'le yönetildiğini belirtti.

'KÜRT SORUNU ÇÖZMEK İSTİYORSANIZ TECRİDİ KALDIRIN'
Hatimoğulları, PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride de tepki göstererek, "Kürt sorunu çözmek istiyorsanız İmralı tecridini ortadan kaldırmak zorundasınız. Tecrit sorunu, Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülememiş olmasından kaynaklıdır. Batıda Türk'ün ekmeği küçülüyorsa burada yürütülen savaş ekonomisidir. Bu savaş ve tecrit Türkiye'den birçok şey götürüyor ve götürmeye de devam ediyor" dedi. Tecride karşı hapishanelerde devam eden açlık grevlerine dikkat çeken Hatimoğulları, "Cezaevlerinde aylardır süren açlık grevcilerinin talepleri hızlıca yerine getirilmelidir" çağrısı yaptı. 

HDP milletvekili Garo Paylan ise partileri üzerindeki baskılara değinerek, "Türkiye'de veya dünyanın başka yerindeki bir partinin başına bizim başımıza gelenlerin yüzde biri gelmiş olsaydı, ortada parti denilen bir şey kalmazdı" dedi. Baskılara rağmen dimdik ayakta olduklarını vurgulayan Paylan, "Bu düzeni değiştirmek için mücadelemizi büyütüyoruz" diye kaydetti. Paylan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kast ederek, "Kral korkuyor. Artık atağa geçmemiz lazım. 3'üncü yol siyasetini, yani demokrasi ve barış yolunu büyütmemiz gerekiyor" diye belirtti. 

Partililer, Elbistan ve Ekinözü ilçelerinde yapılacak halk buluşmalarına katılmak için ilçeden ayrıldı.