17 Mayıs 2024 Cuma

Patronlar yine ölen işçiyi suçladı

İş cinayetinde katledilen 19 yaşındaki Yasin Demirdağ için açıklama yapan Yalova Sefine Tersanesi işçiyi suçladı. Her türlü güvenlik önlemi aldıklarını öne süren patronlar, güvenlik önlemine uymadığını iddia ettikleri Demirdağ'ı buna rağmen çalıştırdıklarını belirtmekte ise beis görmedi. Öte yandan İSG ekiplerinin ise neden öldükten sonra Demirdağ'ın beline kemer takmaya çalıştığına ise açıklamada yer verilmedi. 

Yalova Sefine Tersanesinde Özyılmazlar taşeron firmasında çalışan 19 yaşındaki Yasin Demirdağ, yüksekten düşerek hayatını kaybetti. Demirdağ'ın yaşamını yitirmesinin ardından İş Sağlığı Güvenliği (İSG) uzmanları sorumluluklarını üzerinden atmak için, işçinin halat takmaması nedeniyle düştüğü izlenimini yaratmak amacıyla beline kemer takmak istemiş ancak işçiler engel olmuştu. 

Tersane tarafından iş cinayetine ilişkin açıklama yapıldı. Patronlar, montaj elemanı olan Demirdağ'ı katledildiği için suçladı. 

Gerekli önlemler alındıktan sonra işçilerin çalışmaya başladığı iddia edilen açıklamada, kemer güvenlik kancasını bağlamadan çalıştığı için Demirdağ'ın uyarıldığı, "uygunsuzluk-ramak kala formu" tutulduğu ve görsel kaydı alındığı öne sürüldü. 

Buna rağmen işçi iş güvenliği önlemleri alınmadan çalıştırıldı. Demirdağ iş cinayetinde katledildikten sonra İSG ekiplerinin neden beline kemer takmaya çalıştığına ilişkin ise herhangi bir ibare açıklamada yer almadı.