7 Mayıs 2024 Salı

Partizan'dan Suruç katliamı açıklaması: Adaleti birleşik mücadelemizle getireceğiz

Suruç katliamıyla devrimcilerle Kürt ulusal özgürlük hareketinin dayanışma ve birlikte mücadele etme iradesine yönelik korku ve öfkesinin açığa çıktığını kaydeden Partizan, katliamın yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada Suruç için ve herkes için adaletin birleşik mücadeleyle geleceğini vurguladı. 

Suruç katliamının 6. yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan Partizan, Suruç için ve herkes için adaletin birleşik mücadele ile geleceğini kaydetti. 

"Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" şiarıyla  Kobanê'nin yeniden inşasına destek olmak amacıyla yola çıkan 33'lerin katledildiği hatırlatılan açıklamada, faşizmin, Suruç katliamıyla devrimcilerle Kürt ulusal özgürlük hareketinin dayanışma ve birlikte mücadele etme iradesine yönelik korku ve öfkesinin de açığa çıktığı ifade edildi. 

"Suruç, bu anlamda gerek demokrasi ve özgürlük gerekse de faşist iktidar açısından tarihsel bir hesaplaşma ve çatışmanın simgesel bir gününü ifade etmektedir" denilen açıklama, şöyle devam etti: "Suruç'la AKP-MHP faşist bloğu, ezilenlerin bir yandan düzene yönelik her türlü mücadelesine bir gözdağı verirken diğer yandan ve belki de en önemlisi de bu mücadelenin Kürt ulusunun, ulusal haklar, özgürlük ve demokrasi talebiyle büyüttüğü direnişle buluşmasına yönelik tavrını ortaya koydu. Kobanê'nin IŞİD çeteleri tarafından işgal edildiği dönemlerde 'Kobanê ha düştü ha düşecek' sözleriyle savaşın tam merkezinde durduğunu açıkça dile getiren R.T.Erdoğan, faşizmin Rojava devrimine yönelik düşmanlığını da ortaya koyuyordu.

Rojava devrimi'nin 9. yılında ve Suruç katliamının 6. yılında bir kez daha ilan ediyoruz ki; devrimci-ilerici güçler olarak, ortak düşmana karşı yurtsever hareketle, Kürt ulusuyla, omuz omuza mücadeleyi büyütmeye, Rojava devrimine sahip çıkmaya ve birleşik direnişi inşa etmeye devam edeceğiz! Suruç için adalet ve faşizm emeğini, alın terini çaldığı, katlettiği; işçiler, gençler, kadın ve LGBTİ+lar için adaleti birleşik mücadelemizle getireceğiz!"