24 Nisan 2024 Çarşamba

Parlamenterler Arası Birlik'ten HDP'ye ziyaret

Parlamenterler Arası Birlik heyetini kabul eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, görüşmenin anlamlı olduğunu belirterek, "Özellikle demokratik siyaset üzerinde bu kadar yoğun baskılar olan bir dönemde yaşadığımız sorunları sizinle paylaşacağız" dedi.
Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Parlamenterler Arası Birlik heyeti, Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen CHP ve İYİ Parti ziyareti sonrası heyet, HDP'yi ziyaret etti.
 
HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda yapılan görüşmede HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy yer aldı.
 
Heyete ziyaretleri için teşekkür eden Buldan, görüşmenin çok anlamlı olduğunu söyledi. Buldan, birçok milletvekili hapishanede olan ve birçoğu hakkında dava açılan bir parti olarak heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Buldan, "Özellikle demokratik siyaset üzerinde bu kadar yoğun baskılar olan bir dönemde yaşadığımız sorunları sizinle paylaşacağız. Türkiye'de yaptığımız siyaset çerçevesinde birçok sorunla karşı karşıya kaldığımızı ve bu sorunlar karşısında yılmadan mücadele ettiğimizi de belirtmek isterim" diye konuştu.
 
'İNSAN HAKLARI KOMİTESİNİN ÖNÜNDE 61 DOSYA VAR'
 
Heyet ise amaçlarının şu anda Parlamenterler Birliği'nin İnsan Hakları Komitesi önünde 61 dosya olduğunu ve bu dosyalar için daha net bir bilgi elde etmek için ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti. Komitenin her bir dosya ile ayrı ayrı ilgilendiğini belirten heyet, daha iyi bilgi ve iyi karar vermek için bu görüşmelerin önemine değindi.
 
Açıklamalar ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.