26 Nisan 2024 Cuma

‘Pandemi, rant, deprem üçgeninde nefes alamıyoruz' forumu

Kadıköy Dayanışma Ağı üyeleri "Pandemi, rant, deprem üçgeninde nefes alamıyoruz" başlığıyla Yoğurtçu Parkı'nda forum düzenledi. Forumda Kadıköy'de yaşanan sorunlar tek tek ele alındı.

Kadıköy Dayanışma Ağı "Pandemi, Rant, Deprem üçgeninde nefes alamıyoruz" başlığıyla Yoğurtçu Parkı'nda forum düzenledi. Yapılan foruma Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu, Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, Jeofizik Mühendisi Savaş Karabulut, Mimar Deniz Öztürk de katıldı.

Polis, önce forumu engellemeye çalıştı. HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun önünde bulunan masayı almak istedi. Alamayınca da bir süre masanın başında 'nöbet' tuttu. 

Engellemelere rağmen forum, Kadıköy Kent Dayanışma Ağı üyesi Üzeyir Uludağ'ın "Kadıköy'deki rant ve talan projeleri" başlığıyla yaptığı sunumla başladı. Uludağ, Söğütlüçeşme istasyonu etrafında bulunan yeşil alanı kapsayacak şekilde yapılmak istenen Gar AVM projesi başta olmak üzere Kadıköy'de yapılmak istenen rant projeleri karşısında nasıl tutum alınması gerektiğini anlattı.

Forum, Jeofizik Mühendisi Savaş Karabulut'un "Kadıköy'deki depremselliği ve afet toplanma alanlarımıza ne oluyor?" ve Mimar Deniz Öztürk'ün "Azmanlaşan kentlerde yeşil alanların önemi ve kent planlaması" konu başlıklı sunumlarıyla sürdü.

Konuşmaların ardından forum "İçerden dışarıya bir sokak dayanışması" isimli belgesel gösterimiyle devam etti.