17 Mayıs 2024 Cuma

Pamukkale Üniversitesi'nde sınavda öğrencilere ırkçı soru

Pamukkale Üniversitesi'nde bahar finallerinde öğrencilere, HDP'ye açılan kapatma davası kastedilerek, "Türk savcılığı ülkenin üst mahkemesinden hangi Kürt yanlısı ana muhalefet partisinin yasaklanmasını istedi?" diye soruldu. 

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine finallerde iki skandal soru yöneltti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü birinci sınıflarda final dönemi sorusu olarak öğrencilerin karşısına önce "Türk savcılığı ülkenin üst mahkemesinden hangi Kürt yanlısı ana muhalefet partisinin yasaklanmasını istedi" sorusu çıktı.

Sorunun yanıt seçenekleri ise sırasıyla İYİ Parti, MHP, HDP, Saadet Partisi ve AKP olarak gösterildi.

Bir diğer soruda ise hangi kurumun Kürt yanlısı muhalefet partisini yasaklayabileceği soruldu. Cevaplarda Yargı Uyuşmazlıkları Mahkemesi, HSK, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay seçenekleri yer aldı.

Duruma tepki gösteren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, "Hükümet bölücü, ayrıştırıcı düşüncesinin tohumlarını hayatımızın her alanında ekmeye çalışıyor. Toplumu bölerek, kutuplaştırarak iktidarlarının devamını sağlamaya çalışıyor" dedi.