7 Mayıs 2024 Salı

Pakdemirli'ye tepki gösteren kadın gözaltında

Bakan Pakdemirli'ye tepki gösteren ve hükümetin istifa etmesini isteyen kadın gözaltına alındı. 

Muğla'da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, "Bu devletin helikopterleri nerede? İnsanların malı mülkü yandı, yazıklar olsun bu hükümete, hükümet istifa" diyerek tepki gösteren kadın gözaltına alındı.

Milas Fesleğen ve Ortaköy bölgelerinde yangın bölgelerini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye bir grup kadın tepki göstermiş, o anlar kamera kayıtlarına yansımıştı.

Bölgeye helikopterle gelen Pakdemirli'yi karşılayan bir kadın, "Beyefendiler ancak teşrif ediyorlar. İnsanların canı, malı yandı. Helikopterler yeni geldi. Sinirler gergin. Gece dört buçuğa kadar sizi bekledik. Helikopterler neredeydi? İnsanların malı mülkü yandı. Sabaha kadar uğraştık dağlarda. Yazıklar olsun! Hükümete yazıklar olsun, hükümet istifa!" diye bağırmıştı.

BAKAN, 'BURADAYIZ' DEYİP ALANDAN AYRILDI
Tepkiler üzerine bölgede kalamayan Pakdemirli, "Buradayız" yanıtı verdikten sonra, beraberindekilerle birlikte bölgeden ayrılmıştı. Tepki gösteren kadınlar gözyaşları içinde, "İki gündür buradayız, yangını söndüreceğiz diye söz verdik, söndüremedik. Helikopter gelse söndürülecekti" diyerek tepkilerini dile getirmeye devam etmişti.

'HÜKÜMET İSTİFA' DİYEN KADIN GÖZALTINA ALINDI
KRT'de yer alan habere göre,  Pakdemirli'ye tepki gösteren kadın gözaltına alındı.