19 Mayıs 2024 Pazar

Özyönetim direnişi davasında 'ağırlaştırılmış müebbet' istendi

Nusaybin davasında yargılanan Nubahar Özdemir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Duruşma 24 Ocak'a ertelendi.
 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutsak düşen 17'si çocuk 70 kişi hakkında açılan davalar devam ediyor. Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde (ACM) yapılan yargılamayla tutuklanan ve dosyası ayrılan Nubahar Özdemir'in duruşması bugün görüldü.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmaya Nubahar Özdemir, bulunduğu Elazığ Kapalı Hapishanesi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

Mütalaasını açıklayan savcı Özdemir'in özyönetim direnişi döneminde hendek kazdığı ve sağlık hizmeti sunduğu iddiasıyla, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Kamu malına zarar vermek" iddialarından ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya karşı söz alan Özdemir'in avukatı, savunma için ek süre talebinde bulunurken, Özdemir ise tahliye talep etti.

Ek süre talebini kabul eden mahkeme, tahliye talebini reddetti. Duruşma 24 Ocak 2020'ye ertelendi ve Özdemir'in bu duruşmaya getirilmesine de karar verildi.